/uploads/.ckeditor/69B451C4E9D84C1B86DD7701376B49C1.mp4
Videoyu hazırlayan öğrencimiz Ömer Faruk Akgönül'e teşekkür ederiz.
Proje yürütücülüğünü ve koordinatörlüğünü bölümümüz öğretimüyelerinden Dr. Öğr. Üyesi Fatma Cebeci’nin üstlendiği “Beslenme ve Diyetetikte Güncel Yaklaşımlar” başlıklı proje, TÜBİTAK 2237-A Bilimsel Eğitim Etkinliklerini Destekleme programı kapsamında desteklenmeye hak kazandı.
Bu etkinlik kapsamında, mikrobiyota ve beslenme, popüler diyetlerin mikrobiyota üzerine etkisi, yapay zeka uygulamalarının beslenme ve diyetetik alanında kullanımı, tat algısının beslenme ve üzerine etkisi konularının derinlemesine incelenmesi ve çeşitli beslenme müdahaleleri gibi konulara değinilmiştir. Bu kapsamda bu eğitim programı ile beslenme ve diyetetik alanında sorunlara güncel bilgi ve yaklaşımlara ihtiyaç duyan öğrencilere alanında uzman kişiler tarafından teorik olarak yüz yüze eğitim yöntemiyle gerçekleştirilmiştir. Program süresi toplam 15 saat, 2 gün olarak planlanmıştır.
Bayburt Üniversitesinin "Güncel Bilgiye Erişim, Farkındalık Oluşturma,Sürdürülebilir Beslenme, Farklı Alanlara Katkı"hedefleri bağlamında gerçekleştirilmesi hedeflenen öncelikli konu başlıklarına yönelik proje odaklı çözüm uygulamalarına bir yenisini ekleyen proje, Bayburt Üniversitesinin ev sahipliğinde 9-10 Ekim 2023 tarihleri arasında gerçekleştirilen etkinlik kapsamında sağlık bilimleri alanlarında eğitim verilmiştir. Bayburt Üniversitesinden akademisyenlerin de eğitmen olarak yer aldığı etkinlikte ayrıca Necmettin Erbakan Üniversitesi, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi ve KTO Karatay Üniversitesi’nden eğitmenler görev almıştır. Projenin genel içeriği ve önemi hakkında açıklamada bulunan Dr. Öğr. ÜyesiFatma Cebeci, “Yapılacak olan etkinlik ile sağlık bilim ve teknolojilerindeki son gelişmelerin incelenmesi,beslenme alanında bilgi düzeyinin arttırılması ve alanda güncel yapay zeka uygulamalarının gösterimi amaçlanmaktadır. Verilecek olan eğitimlerin neticesinde katılımcıların sağlık alanında daha girişimci rol almaları ve bilgi sahibi olmaları sağlanarak ülkenin kalkınmasına destek olmaları projenin yaygın etkisini arttıracaktır. Bu projenin hazırlanma ve uygulama süreçlerinde yönetsel motivasyon desteği sunan Rektörümüz Prof. Dr. Mutlu Türkmen’e, Rektör Yardımcımız ve Teknoloji Transfer Ofisi Müdürümüz Prof. Dr. Ali Savaş Bülbül’e ve Teknoloji Transfer Ofisimiz personeline teşekkür ederim.” dedi.
TÜBİTAK Projelerimiz
Proje Başlığı |
Proje Yürütücüsü |
Fonlayıcı Kuruluş/Program |
Proje Başlama Tarihi |
Fermente Beyaz Lahana Atıklarında Mikrodalga Ve Ultrasonik Yöntemleriyle Pektin Elde edilmesi |
Tayyibe ERTEN |
TÜBİTAK 1002 |
15.08.2023-15.08.2024 |
2237 Bilimsel Eğitim Etkinliklerini Destekleme Programı: Beslenme ve Diyetetikte Güncel Yaklaşımlar |
Fatma CEBECİ |
TÜBİTAK 2237 |
13.11.2023-14.11.2023 |