Bayburt Üniversitesi Boksta Türkiye Şampiyonluğu Elde Etti
Ulusal ve Uluslararası birçok turnuvadan derecelerle dönen Bayburt Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu başarılarına bir yenisini ekledi. 6-11 Mayıs tarihleri arasında Muğlada düzenlenen Türkiye Üniversiteler Arası Boks Şampiyonasında bireysel sporcu düzeyinde birincilik ve ikincilik dereceleri, takım halinde ise üçüncülük derecesi elde edildi.
Antrenör Onur ŞİPAL ile birlikte yoğun bir çalışma dönemi geçiren Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu öğrencilerinden Osman Ali AKBULUT 49 kilogram kategorisinde Türkiye Şampiyonu, Hakan ÇİĞDEM 60 kilogram kategorisinde Türkiye ikincisi oldu. Takım halinde 7 puan toplayarak Türkiye üçüncüsü olan sporcular, birçok köklü üniversiteyi geride bırakarak Bayburt Üniversitesini başarıyla temsil etti.
Başarılı sporcular turnuva süresince ve öncesinde desteklerinden dolayı Rektör Prof. Dr. Selçuk COŞKUN'a, BESYO Akademik personellerine ve Sağlık Kültür Spor Daire Başkanlığına teşekkür ettiler. Antrenör Şipal ise, başarıya erişmek için yeterli imkanlara sahip olduklarını ve sporcularla birlikte ulusal ve uluslararası başarı hedefine emin adımlarla yürüdüklerini söyledi.