Rektörümüz Prof. Dr. Mutlu Türkmen'in Öğrencilerimize Mektubu
Sevgili öğrenciler!

Zorlu bir süreci başarıyla tamamlayarak Bayburt Üniversitesi ailesine katılmaya hak kazandığınız için hepinizi tebrik ederim. Bu başarı, sizin azminizin, çalışkanlığınızın ve kararlılığınızın bir göstergesidir. Artık yeni bir yolculuğa adım atıyorsunuz ve bu yolculukta esas kahraman sizlersiniz. Üniversite hayatınız boyunca alacağınız her karar, yapacağınız her seçim ve ulaşacağınız her başarı, sizin hikayenizi yazacak ve geleceğinizi şekillendirecek. Bu nedenle, Bayburt Üniversitesinde geçireceğiniz yılların sadece bir eğitim süreci değil, aynı zamanda kendi hikayenizi oluşturacağınız bir dönem olacağını unutmayın.

Bayburt Üniversitesi olarak, öğrenci odaklı bir eğitim tasarımını benimsiyor ve sizlere en iyi akademik ortamı sunmayı hedefliyoruz. Eğitimde dijitalleşmeyi ve yeni nesil üniversite konseptini ön planda tutarak, sizlere küresel ölçekte rekabet edebilecek bilgi ve beceriler kazandırmayı amaçlıyoruz. Etkileşim kültürünü teşvik eden bir üniversite olarak, derslerde ve ders dışı etkinliklerde fikirlerinizi paylaşabileceğiniz, araştırmalarınıza yön verebileceğiniz ve kendinizi ifade edebileceğiniz dinamik bir ortam sunuyoruz. Çünkü biz inanıyoruz ki gençlik, yalnızca geleceğin potansiyel bir gücü değil, aynı zamanda bugünün yenilikçi düşüncelerini hayata geçiren bir enerjidir. Bayburt Üniversitesi, genç bir üniversite olarak bu enerjiyi sizlerle birlikte daha ileriye taşımayı hedeflemektedir. Dinamik bir yaşam tasarımı ile sizlere, sadece akademik başarılarınızı değil, sosyal ve kişisel gelişiminizi de destekleyecek bir deneyim sunmayı vaat ediyoruz.

Üniversitemizde, kültürel, sosyolojik ve tarihsel alanlarda faaliyet gösteren birçok öğrenci topluluğumuz bulunmaktadır. Bu topluluklar, kendinizi gerçekleştirebileceğiniz, topluma katkı üretebileceğiniz ve sosyal sorumluluk duygunuzu paylaşabileceğiniz harika fırsatlar sunmaktadır. İlgi alanlarınıza göre katılabileceğiniz bu topluluklarda, sosyal etkinliklerden kültürel gezilere, toplumsal projelerden sanat etkinliklerine kadar birçok farklı alanda yer alabilir ve dolu dolu bir sosyal yaşam kurgulayabilirsiniz. Topluluklarımızda yer alarak, hem kendinizi geliştirme hem de toplum için faydalı işler yapma imkanı bulacaksınız. Unutmayın, bu tür etkinlikler sadece üniversite hayatınızı zenginleştirmekle kalmayacak, aynı zamanda yaşam boyu sürecek dostluklar ve unutulmaz anılar biriktirmenizi sağlayacaktır. Bayburt Üniversitesinde aktif bir sosyal yaşam sürerek, topluma katkı sağlayacak projelerde yer alabilir ve bu küçük ama samimi şehirde kocaman bir ailenin parçası olabilirsiniz.

Her hikayede esas kahramanın karşılaşacağı ve dikkat etmesi gereken bazı hususlar olduğu gibi bu süreçte sizlerin de dikkat etmeniz gereken bazı önemli konular var. Örnek vermek gerekirse; ne yazık ki, üniversite hayatınıza adım atarken dolandırıcılar, burs verme vaadiyle özel kimlik bilgilerinizi elde etmeye çalışabilir. Bu tür kişilerle hiçbir bilginizi paylaşmamanız gerektiğini bir kez daha hatırlatmak isterim. Bu tür durumlarda ve aklınıza takılan her türlü soruda “Bir bilene sor” mottosuyla hareket edin. Danışmanlarınız, üniversite yönetimi ve kariyer temsilcilerimiz sizlere rehberlik etmek için buradalar. Çekinmeyin; sorun, danışın. Siz merak edip bir bilene sorarsanız, gelecekte hiç kimse size hesap soramaz. Bilgi almak, öğrenmek ve güvende olmak için her zaman doğru kaynaktan bilgi edinin. Kendinize ve bize güvenin. Güvenli şehrin huzurlu üniversitesinde olduğunuzu hep aklınızda bulundurun.

Bayburt Üniversitesi olarak, öğrenci odaklı sürdürülebilirlik misyonunu benimsiyoruz. Bu misyon doğrultusunda, öğrenci odaklı üretimin ve yenilikçi düşüncelerin üniversitemizin büyüme stratejisinde önemli bir yeri var. Sizlerin fikirleri, projeleri ve girişimleri, üniversitemizin gelişimine katkı sağlayacak ve bu süreçte üniversitemizi daha ileriye taşıyacak. Bayburt Üniversitesi, sadece akademik başarılarla değil, aynı zamanda topluma ve çevreye duyarlı bireyler yetiştirme misyonuyla da hareket ediyor. Bu bağlamda, sizlerin de üniversitemizin bu misyonunu destekleyerek aktif bir rol alacağınızdan eminim. Sizlerin katılımı ve katkıları, hem üniversitemizi hem de sizleri daha güçlü kılacak.

Bayburt gibi küçük bir şehre gelirken belki de birçok kaygı taşıyordunuz. Belki bu küçük ve sakin şehrin size neler sunabileceğini tam olarak bilmiyordunuz ve bilinmeze doğru bir yolculuğa çıktığınızı düşünüyordunuz. Ancak, eminim ki Bayburt’ta öğrenci olmanın ne demek olduğunu deneyimledikçe bu şehre bağlanacak, burada unutulmaz anılar biriktireceksiniz. Ekrana değil hayata dokunduğunuzda, Bayburt’un da hayatınıza nasıl dokunduğunu göreceksiniz. Zamanla bu küçük şehrin sunduğu sıcaklık ve samimiyetle dolu yaşamı sevecek ve buraya aidiyet duygusuyla bağlanacaksınız. Görmeden yargılama; gel, gör ve hayatını yaşa! Bu şehir, bu üniversite ve bu hayat sizin. Unutmayın, Bayburt sizin şehriniz, Bayburt Üniversitesi sizin üniversiteniz ve bu süreç de sizin hayatınız.

Yeni akademik yıl boyunca hem akademik hem de sosyal alanlarda başarılar diliyorum. Sizleri aramızda görmekten mutluluk duyuyorum.

"Gün gelecek, siz geleceksiniz." demiştik. Günü geldi; siz geldiniz.
Hoş geldiniz...

Sevgi ve başarı dileklerimle,

Prof. Dr. Mutlu Türkmen
Yayın Tarihi:   , Son Günc. Tarihi: