Rektör Coşkun, YÖK'ün Düzenlediği "Siber Güvenlik ve Ağ Yönetimi" Sertifika Programına Katıldı
Bayburt Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. Selçuk Coşkun, YÖK tarafından online olarak düzenlenen ‘Siber Güvenlik ve Ağ Yönetimi’ sertifika programına katıldı.

YÖK ve CISCO arasında dijital eğitim alanında başlatılan iş birliği kapsamında yürütülen ‘Yükseköğretimde Dijital Dönüşüm Projesi’ çerçevesinde, içerisinde Bayburt Üniversitesinin de yer aldığı 24 üniversiteden katılımı ile   ‘siber güvenlik’ ve ‘ağ yönetimi’ konularında verilen eğitimlerin ardından sertifika programı düzenlendi.

16 Mart 2020 tarihinde başlatılan ‘Yükseköğretimde Dijital Dönüşüm Projesi’nin ilk aşamasında; Bursa Teknik, Erzurum Teknik, Eskişehir Teknik, İskenderun Teknik, Konya Teknik, Hitit, Tokat Gaziosmanpaşa ve Yozgat Bozok üniversitelerinden seçilen bir grup akademisyene ‘siber güvenlik’ ve ‘ağ yönetimi’ konularında CISCO Network Akademi tarafından sertifika eğitimi verildi. Projenin ikinci aşamasında ise Bayburt Üniversitesi ile birlikte Ağrı İbrahim Çeçen, Bingöl, Iğdır, Munzur, Muş Alparslan, Siirt, Şırnak, Ardahan, Artvin Çoruh, Batman, Bitlis Eren, Gümüşhane, Hakkâri, Kilis Yedi Aralık ve Osmaniye Korkut Ata Üniversitelerinden katılan akademik personeller de CİSCO tarafından verilen eğitimlerini başarıyla tamamladılar.

Proje kapsamında verilen eğimleri başarıyla tamamlayan, Bayburt Üniversitesi öğretim üyelerinden Dr. Öğretim Üyesi Gürkan Yıldırım ve Dr. Öğretim Üyesi Murat Karakuş Siber Güvenlik ve Ağ Yönetimi sertifikasını aldılar.

Çevrimiçi olarak düzenlenen sertifika program YÖK başkanı Sayın Prof. Dr. M.A Yekta Saraç’ın katılımıyla gerçekleştirildi. Video konferans yöntemiyle gerçekleştirilen programa YÖK yetkilileri, üniversite rektörleri ve bu üniversitelerde proje kapsamında eğitici eğitimini alan akademisyenler ile CISCO Türkiye Genel Müdürü Didem Duru katıldı. Sertifika programına Bayburt Üniversitesinden Rektör Coşkun’la birlikte Dr. Öğretim Üyesi Gürkan Yıldırım ve Dr. Öğretim Üyesi Murat Karakuş katıldı.

Programda yaptığı konuşmada küresel salgın sonrasında üniversitelerin dijitalleşme sürecine hızla uyum sağladıklarını ifade eden YÖK Başkanı Saraç; YÖK olarak yükseköğretimde dijitalleşmeye büyük önem verdiklerini belirterek özellikle pandemi sürecinde bunun ne kadar önemli olduğunun görüldüğünü vurguladı.

Sertifika almaya hak kazanan akademisyenler tarafından üniversitelerindeki diğer akademisyenlere eğitim verilmesinin planlandığı proje kapsamında ayrıca; 2020-2021 Eğitim ve Öğretim Yılında proje kapsamındaki üniversitelerde öğrencilere yönelik ‘Siber Güvenlik’ ve ‘Ağ Yönetimi’ derslerinin açılması hedefi de yer alıyor. Bu hedef doğrultusunda Bayburt Üniversitesinde de siber güvenlik ve ağ yönetimi dersleri yeni dönem müfredatı içerisinde yerini aldı.