Beslenme ve Diyetetik Öğrencilerimiz Beyaz Önlük Giydi
Sağlık Bilimleri Fakültemiz Beslenme ve Diyetetik Bölümünün yeni öğrencileri için geleneksel hale gelen beyaz önlük giyme töreni ve diyetisyenler ile söyleşi  programı, Prof. Dr. Fuat Sezgin Konferans Salonunda gerçekleşti.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan program,  Beslenme ve Diyetetik Bölüm Başkanı  Doç. Dr. Engin Şahin’in açılış konuşması ile devam etti. Törende konuşma yapan Rektörümüz Prof. Dr. Mutlu Türkmen, öğrencilere beyaz önlüğün yapacakları kutsal mesleğin nişanesi olduğunu ve meslek hayatları boyunca taşıyacakları bu önlüğün sorumluluğuyla hareket edilmesi gerektiğini dile getirdi.  Çağımızın en önemli sağlık problemlerinden biri olan obezitenin Beslenme ve Diyetetik bölümünün önemini daha da artırdığına değinen Rektörümüz Türkmen, öğrencilere üniversitemizin vermiş olduğu kaliteli eğitimden en iyi şekilde yararlanmaları gerektiğini söyledi ve eğitim hayatlarında başarılar diledi. Öğrencilerimize önlükleri Rektörümüz Prof. Dr. Mutlu Türkmen, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Mahir Kadakal, Prof. Dr. Ümmügülsüm Erdoğan ve aynı zamanda Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı da olan Prof. Dr. Ali Savaş Bülbül  tarafından giydirildi.

Beyaz önlük giyme törenin ardından, Erzurum Atatürk Üniversitesi Araştırma Hastanesi’nden Dyt. Gülsüm Tan ve Dyt. Ethem Ünlü, Beslenme ve Diyetetik alanları üzerine söyleşi gerçekleştirerek öğrencilerin sorularını yanıtladılar.

Etkinlik Dyt. Tan ve Ünlü’ye teşekkür belgesi takdimi ve toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.