Antrenörlüğünü Doktora Öğrencimiz Yönal’ın Yaptığı İşitme Engelliler Millî Futbol Takımı, Avrupa 3’üncüsü Oldu
Antalya’nın, 20 Mayıs-1 Haziran tarihlerinde ev sahipliği yaptığı 10. Avrupa İşitme Engelliler Futbol Şampiyonasında boy gösteren Millî Takımımız, doktora öğrencimiz Mehmet Yönal antrenörlüğündeki başarılı performansıyla yarı finale kadar yükseldi ve 3’üncülük maçında İtalya’yı devirerek bronz madalyanın sahibi oldu.

Spor bilimleri alanındaki doktora öğrenimini Üniversitemizde sürdüren Mehmet Yönal antrenörlüğünde hazırlandığı 10. Avrupa İşitme Engelliler Futbol Şampiyonasını kürsüde tamamlayan Millî Takımımız, yarı finalde kaybettiği Fransa maçının ardından 3’üncülük maçında karşılaştığı İtalya’yı mağlup ederek bronz madalyaya uzandı. Avrupa genelinden 13 ülkenin millî takımlarının mücadele ettiği turnuvada, yarı finalde kaybettiğimiz Fransa şampiyon olurken, Ukrayna ise gümüş madalyayı kazanan millî takım oldu. Ev sahibi olduğumuz turnuvada madalya kazanma başarısı gösteren millî takım adına açıklama yapan teknik direktör Mehmet Yönal, “Spor, eşitsizliklerin azaltıldığı ve dezavantajlara karşı kapsayıcı toplumsal duyuların hayata geçirildiği bir onarıcı güçtür. Çünkü bizleri toplum yapan en önemli vasfımız, sağduyularımızdır. Bugün, temsil ettikleri ülke değerlerinin bilinciyle çok önemli bir mücadeleyi sahaya yansıtan ve kazandıkları madalya ile bayrağımızı göndere çeken tüm oyuncularımı tebrik ediyor; sporun kapsayıcı ve birleştirici gücünün, her kesimden insanın temsil edildiği böylesi uluslararası alanlarda ülkemizin başarma gücüyle birleşerek meyveler vermesini diliyorum.” dedi.

Doktora öğrencimiz, millî takım teknik direktörü Mehmet Yönal’ı tebrik eden Rektörümüz Prof. Dr. Mutlu Türkmen ise mesajında, “10. Avrupa İşitme Engelliler Futbol Şampiyonasında 3’üncü olarak bronz madalyayı ülkemize getirmeniz, milletimizin her bir ferdinde güçlü ve derin duygulara vesile olmuştur. Duymak, sizler sayesinde bugün hepimizin ortak toplumsal duyusuydu; çünkü ülkece “Gurur Duyduk”. Biz, her alanda ve herkesi kapsayan bir temsil ve rekabet gücünü hedefleyen milletimize, başarılarıyla hizmet edecek olan sporcuları gördükçe, sporun, yalnızca bir spor olmaktan çok daha fazlası olduğunu bir kez daha idrak ediyoruz. Buna vesile olan emekleriniz ve başarılarınız için minnettarız.” ifadelerini kullandı.