2020-2021 Akademik Yılı Özel Yetenek Sınavı Başarıyla Tamamlandı

Bayburt Üniversitesi Beden Eğitimi Spor Yüksekokulu 2020-2021 Eğitim Öğretim Yılı için gerçekleştirdiği Özel Yetenek Sınavı başarıyla tamamlandı. Baberti Külliyesi Kapalı Spor Salonunda gerçekleştirilen ve on gün süren sınavda aday öğrenciler parkurda kıyasıya mücadele etti.

Yedi farklı istasyondan oluşan beceri-koordinasyon parkur testinde yeteneklerini sergileyen ve parkuru başarıyla tamamlayan öğrencilerden 40’ı Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü’nü, 50’si  Antrenörlük Eğitimi Bölümünü, Antrenörlük Eğitimi Bölümü ikinci öğretimi ve 50’si Spor Yöneticiliği bölümünü kazandı.

Bu yıl korona virüs (Covid-19) nedeniyle önlemlerin en üst düzeyde tutulduğu parkura randevulu sistemle öğrenci alımı gerçekleştirildi. Adaylara sınav salonuna  ateş ölçümü ve HES kodu sorgulaması yapılırken, sınav sırasında mesafe ve hijyen kurallarına dikkat edildi.

Toplamda 180 kişinin girmeye hak kazandığı Yüksekokulula Türkiye’nin dört bir yanından 33’si milli aday olmak üzere toplam 5734 aday başvuru yaptı.