Mobile Logo Bayburt Üniversitesi

Bayburt Üniversitesi

Güvenli Şehrin Huzurlu Üniversitesi
14. Mantık Çalıştayı ve Kongresi, Eğitim Fakültemiz Ev Sahipliğinde Başladı
Üniversitemizin, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu, Atatürk Kültür Merkezi Başkanlığı, Mantık Derneği ve İstanbul Üniversitesi Mantık Uygulama ve Araştırma Merkezi paydaşlığında 23-25 Mayıs tarihlerinde düzenlemekte olduğu ve ev sahipliği yaptığı 14. Mantık Çalıştayı ve Kongresi, Açılış Oturumuyla başladı. 

Türkiye’nin mantık ve felsefe disiplinlerindeki en saygın akademik kolektiflerinden biri olarak öne çıkan Mantık Çalıştayı ve Kongresinin 14’üncüsü, Eğitim Fakültemizin ev sahipliğinde gerçekleşiyor. Türkiye’nin birçok üniversitesi, enstitüsü ve araştırma merkezinde düzenlenerek gelenekselleşen ve mantık akademisinin en geniş kapsamlı bilimsel toplantıları arasında yer alan Mantık Çalıştayı ve Kongresi, Prof. Dr. Fuat Sezgin Konferans Salonundaki Açılış Oturumuyla başladı. Önemli bir bölümü yüz yüze katılımlı, bir kısmıysa çevrim içi katılımlı planlanan Mantık Çalıştayı ve Kongresinin Açılış Oturumunda, paydaş kurumların yönetim temsilcilerinin konuşmaları gerçekleşti. Bu kapsamda, Mantık Derneği Başkanı ve Düzenleme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Şafak Ural, İstanbul Üniversitesi Mantık Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdür Vekili Prof. Dr. Nazlı İnönü, Felsefelogos Dergisi Editörü Prof. Dr. Sinan Özbek, Türk Felsefe Derneği Başkanı Prof. Dr. Celal Türer, Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Başkan Yardımcısı Dr. Ömer Gök ve Rektörümüz Prof. Dr. Mutlu Türkmen, Mantık Çalıştayı ve Kongresinin önemi, amacı ve kapsamını bildiren konuşmalar yaptılar. Açılış konuşmasında Bayburt’un böylesi bir Çalıştay ve Kongreye ev sahipliği yapmasının öneminden bahseden Rektörümüz Türkmen, basın açıklamasında ise tüm dünyada yaşanan dijitalleşme, kültürel yöndeşme ve teknolojik tümleşmenin akılcılıkla ve akılcı göründüğü halde akıldışı olduğu aşikâr bazı aksiyonlarla gerçekleşmesinin toplumsal ve tarihsel bir mantığının olduğunu ve bu mantığa ilişkin yeni bir varlık felsefesine ihtiyaç duyulduğunu söyleyerek sürdürülebilirlik felsefesinin mantığını, çevre ile bütünleşmiş insanlığı ve onun değerlerini muhafaza etme safhalarında yapılandırmanın elzem olduğuna dikkat çekti. Böylesi bir kolektif arayışın, akademinin kolektif zekâsını tasvir eden 14. Mantık Çalıştayı ve Kongresinde temsil edilmesinden duyduğu memnuniyeti de dile getiren Rektörümüz Türkmen, Bayburt’u, insanlığın en önemli niteliklerinden birinin tartışıldığı çözüm arayışlarına aracılık eden bir uzam kılmaktan onur duyduklarını sözlerine ekledi. 

14. Mantık Çalıştayı ve Kongresi, 25 Mayıs’a kadar 4 yüz yüze, 2 çevrim içi oturumla devam edecek. Aynı zamanda Prof. Dr. Şafak Ural’ın oturum başkanlığında “Felsefi Danışmanlık” başlıklı panel ile Prof. Dr. Nasrullah Hacımüftüoğlu’nun başkanlığında “Prof. Dr. Necmettin Tozlu” başlıklı özel oturum panelin gerçekleşeceği Çalıştay ve Kongre, mantığı merkeze alan disiplinler arası çalışmaların konuşulduğu, tartışıldığı ve çözüm arayışlarının kolektif olarak mutabakata bağlandığı çok yönlü bir sürece sahne olacak.
Yayın Tarihi: 
Erişilebilirlik Menüsü

Ekran Okuyucu

Seçili Alan Okuyucu

Bağlantı Vurgula İkonu

Bağlantı Vurgula

Metni Büyüt İkonu

Büyük MEtin

Metni Sola Hizala

İmleç

Okuma Kılavuzu

Okuma Maskesi

Disleksi Dostu

Kontrast

Solgunlaştırma

Düşük Doygunluk

Yüksek Doygunluk

Yukarı