Bowling Okul Sporları İl Müsabakalarına Ev Sahipliği Yaptık
Aynı zamanda Türkiye Bocce, Bowling ve Dart Federasyonu (TBBDF) Başkanı olan Rektörümüz Prof. Dr. Mutlu Türkmen öncülüğünde başlayan tesisleşme çalışmalarımızın sonucu olan Bowland Bowling Salonu, Bayburt'ta kazandırılan okul sporları il müsabakalarına sahne oldu.

Rektörümüz Türkmen'in heyecana ortak olduğu, Bayburt genelinde 5 liseden katılan 5 erkek ve 4 kız takımının yarıştığı müsabakalar renkli görüntülerin ortaya çıkmasına vesile olurken, kıyasıya mücadelenin sonunda ilk sırayı alan takımlara ödülleri TBBDF Yönetim Kurulu Üyesi-Asbaşkan Doç. Dr. Murat Kul ile TBBDF Bowling Kurul Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Ümit Yıldırım tarafından takdim edildi. Müsabakalarda derece elde eden takımları tebrik eden Rektörümüz Türkmen, "Erkekler kategorisinde 2, kadınlar kategorisinde 1 takımımız, yine Üniversitemizin ev sahibi olacağı grup müsabakalarında şehrimizi temsil etme hakkı kazandı. Bowling kültürünün henüz olgunlaşma evresinde olduğu şehrimizde ilk ve ortaöğretim düzeyinde bir ilgi oluşmasına tanıklık etmek, mutluluk verici. Çünkü bir spor disiplini ne kadar erken yaşa hitap ediyorsa o kadar kök salıyor demektir. Bowlingin bir gençlik sporu olması için Üniversitemiz bir merkez üssü olacaktır. Müsabakalarda emeği geçen Spor Bilimleri Fakültemiz akademisyen ve öğrencilerine, yarışan ve kazanan takımlara bu güzel organizasyon için teşekkür ederim." dedi.