Mobile Logo Uluslararası İlişkiler Ofisi

Uluslararası İlişkiler Ofisi

Güvenli Şehrin Huzurlu Üniversitesi
2023-2024 Erasmus+ Programı Personel Ders Verme ve Eğitim Alma Hareketliliği İlanı
Üniversitemiz, 2023-2024 Erasmus+ Programı Personel Ders Verme ve Eğitim Alma Hareketliliği başvuruları 20.02.2024 tarihinde saat 17.00'da başlayacaktır. 

Üniversitemizin İkili Anlaşmaları için tıklayınız.

2023-2024 Erasmus+ Personel Hareketliliği  Seçim Kriterleri için tıklayınız.
2023-2024 Erasmus+ Personel Hareketliliği Başvuru Formu için tıklayınız.
 

20.02.24 tarihi itibariyle ilan aktif olduğunda başvurular, turnaportal üzerinden online yapılacak olup yüz yüze/elden belge teslim alınmayacaktır. Adayların, gerekli belgeleri ve özellikle başvuru formunu sisteme yükleyerek başvuru yapması gerekmektedir. Başvuru için tıklayınız.

Başvuru adımları şu şekilde izlenmelidir;
1- Personelin e-devlet sistemi üzerinden T.C. Kimlik Numarası ile giriş yapması,
2- Ardından Bayburt Üniversitesi’nin ilanını bularak “Başvur” seçeneğine tıklayarak gerekli adımları takip etmesi gerekmektedir.

NOT: Hareketliliğe hak kazanan personellerimizin hareketliliği gerçekleştirmek için son tarihleri 30.04.2025 olacaktır. Personellerimizin hareketliliğe hak kazanmaları halinde, kabul mektuplarını son tarihi göz önünde bulundurarak almaları gerekmektedir. Hareketliliğe seçilecek personel kontenjanları, 20.02.2024 tarihine kadar duyurulacaktır. 

Erasmus+ Programı Personel Ders Verme Hareketliliği (Staff Mobility for Teaching Assignments) 2023-2024 Akademik yılında İkili Anlaşması bulunan bölümlerde programdan yararlanmak isteyen Bayburt Üniversitesi akademik personeli için son başvuru tarihi 05/03/2024 olarak belirlenmiştir.

2023-2024 akademik yılı için ders verme hareketlilikleri en geç 04/30/2025 tarihine kadar gerçekleştirilebilecektir. Bu tarihe kadar gerçekleşmeyen faaliyetler Erasmus+ kapsamında değerlendirilemez ve desteklenemez.

Bu çağrı anlaşma yapma aşamasında olan bölümler için de geçerlidir. Bu durumda olan bölüm öğretim elemanlarının başvuruları, değerlendirmeye alınmak üzere kabul edilecektir.

Bölümlerin yeni anlaşmalar yapmaları halinde ilave bir genel duyuruya gerek kalmaksızın ilgili bölümlere ilan edilmek suretiyle Erasmus Koordinatörlüğü tarafından seçim yapılabilecektir.

ÖNEMLİ NOT: Bu ilanın ardından programdan yararlanacak personel için 2023-1-TR01-KA131-HED-000139114 no.lu projenin kuralları geçerli olacak ve bu programın hibe miktarları uygulanacaktır.

2. KAPSAM

2.1. Öğretim Elemanlarının Ders Verme Hareketliliği (STA)

Erasmus+ Hareketlilik programına katılamayan öğrencilere farklı Avrupa ülkelerindeki yükseköğretim kurumlarının akademik personelinin bilgi ve deneyiminden faydalanma imkânı vermek, pedagojik yöntemler konusunda uzmanlık ve deneyim değişimini teşvik etmek, Yükseköğretim kurumlarına sundukları derslerin çeşit ve içeriğini genişletme ve zenginleştirme konusunda destek olmak üzere Erasmus Üniversite Beyannamesi (EÜB) sahibi üniversitelerin akademik personeline Erasmus Ders Verme Hareketliliği (Staff Mobility for Teaching Assignments) imkânı sağlanmaktadır.

Ders verme hareketliliği; Türkiye’deki EÜB sahibi yükseköğretim kurumlarında çalışan akademik personelin (öğretim elemanları) yurtdışında ortak olunan yükseköğretim kurumlarına ders vermek üzere gitmesi şeklinde gerçekleştirilebilmektedir (Ders verme hareketliliği faaliyetinde, ders verme süresinin en az 8 ders saatini içermesi gerekmektedir. Yurt dışında ders verme süresinin 8 saatin altına düşmesi durumunda Erasmus hibesi verilemez).

Adaylar, 5 günlük ya da 3+2 günlük hareketliliğe başvurabilirler.

3. SEÇİM SÜRECİ ve DEĞERLENDİRME

Ders verme ve Eğitim alma hareketliliği faaliyetine katılacak kişilerin seçimi yükseköğretim kurumu tarafından, yıllık olarak yapılan Teklif Çağrısı, Erasmus Uygulama El kitabında belirtilen kurallar ve Ulusal Ajans tarafından yıllık olarak belirlenen ulusal öncelikler dikkate alınarak yapılmaktadır.

Seçim işlemi, asgari şartları sağlayarak başvuruda bulunan personel arasından, Merkezin belirlediği genel ve özel şartlar çerçevesinde, yükseköğretim kurumunca belirlenecek ve tüm personele eşit derecede uygulanabilecek nitelikte değerlendirme ölçütleri kullanılarak gerçekleştirilir (Bayburt Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Ofisi, Erasmus Kurum Koordinatörlüğü gözetiminde, Rektörlükçe ‘resmi görevlendirme’ ile görevlendirilmiş bir komisyon tarafından). Yükseköğretim kurumu, hareketlilikten faydalanacak personelin seçiminin tarafsız bir şekilde yapılması ile şeffaflık ve adaletin gözetilmesi hususunu sağlamakla yükümlüdür. İsteyen Personel faaliyetten hibesiz olarak faydalanma imkânına sahiptir. Engelli personel, Gazi personel ile Şehit ve Gazi Yakını personel önceliklendirilir. Özel ihtiyaç desteğine ihtiyacı olan engelli Personele ilave ek hibe verilir.

3.1. Ön Değerlendirme

2022-2023 Erasmus Ders Verme Hareketliliği için gerekenler:

·     Ders verme hareketliliği gerçekleştirilecek iki ülkeden en az birinin Avrupa Birliği (AB) üye ülkesi olması,

·     Ders verme hareketliliğini gerçekleştirecek yükseköğretim kurumları arasında kurumlar arası ikili anlaşma olması,

·     Hem gönderen hem de misafir olunan yükseköğretim kurumu tarafından kabul edilen bir öğretim planının (teaching programme) olması,

·     Ders verme süresinin en az 8 ders saatini içermesi ve öğretim planının en az 2 en fazla 5 iş gününe göre düzenlenmesi.
 

2022-2023 Erasmus Personel Eğitimi Hareketliliği için gerekenler:

·     Eğitim Alma hareketliliği gerçekleştirilecek iki ülkeden en az birinin AB üye ülkesi olması,

·     Eğitim Alma faaliyeti için Kurumlararası Anlaşma olmasına gerek yoktur,

·     Hem gönderen hem de misafir olunan kurum tarafından kabul edilen bir iş planının (work plan) olması,

·     İş planının en az 2 en fazla 5 iş günü olarak yapılması.

3.2. Değerlendirme

Erasmus Personel Hareketliliği kapsamında;

·     Daha önce hareketlilik faaliyetinden faydalanmamış personele,

·     Daha önce hareketlilik faaliyetlerine dâhil olmayan bölüm ya da birimlere,

·     Kendisi tarafından yapılmış ikili anlaşması/anlaşmaları bulunan öğretim elemanlarına,

·     Halen bölüm veya fakülte koordinatörlüğünü yürüten öğretim elemanlarına,

·     İkili Anlaşması bulunan kurumdan davet mektubu almış öğretim elamanlarına öncelik verilir.

·     Ders verme hareketliliği kapsamında seçilen personelin ilgili hareketlilik faaliyetini gerçekleştirebilmesi ve faaliyetten verim elde edebilmesi için seçimler sırasında personelin dil becerisi göz önünde bulundurulacaktır.

·     Yukarıda belirtilenlere ek olarak, üniversitemiz kendi kurumsal ihtiyaç ve önceliklerine uygun başka ölçütler de kullanabilir.

·     Önceliklendirme doğrudan hak kazanımı şeklinde değil, değerlendirme esnasında artı puan olarak uygulanır.

4. KONTENJANLAR

Ders verme hareketliliği için kontenjanlarımız:

Hareketlilik Türü:             Ders Verme               Ders Alma (Akademik)                   Ders Alma (İdari)

Kontenjan:                               7                                      3                                                     2

* Rektörlük tarafından uygun görülürse kontenjan sayılarında, değişiklik yapılabilir.

5. HİBELER ve HAREKETLİLİK SÜRESİ

Hareketliliğe katılacak personellere bireysel destek ve seyahat hibesi verilecektir. Fakat personelin isteğine bağlı olarak faaliyet tamamen hibesiz “sıfır hibeli” olarak da gerçekleştirilebilir.

Ülke Grupları

Hareketlilikte Misafir Olunan Ülkeler

Günlük Hibe (Avro)

1. Grup Program Ülkeleri

Almanya, Avusturya, Belçika, Danimarka, Finlandiya, Fransa, Hollanda, İrlanda, İtalya, İsveç, İzlanda, Lihtenştayn, Lüksemburg, Norveç

Programla İlişkili Olmayan 13. ve 14. Bölge Ülkeleri

171

2. Grup Program Ülkeleri

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi, İspanya, Malta, Portekiz, Yunanistan, Çek Cumhuriyeti, Estonya, Letonya, Slovakya, Slovenya

153

3. Grup Program Ülkeleri

Bulgaristan, Hırvatistan, Kuzey Makedonya, Litvanya, Macaristan, Polonya, Romanya, Sırbistan, Türkiye*

133

Diğer Ülkeler

1-12. Bölge Ülkeleri

190

Personel hareketliliği faaliyetlerinin gerçekleştirilebileceği 27 AB üyesi ülkenin hayat standardı düzeylerine göre 3 gruba ayrılmış ve ülke grupları için günlük bireysel destek hibeleri belirlenmiştir. Ülke grupları ve bu ülkelere gidecek personellere verilecek günlük hibe miktarları yukarıdaki çizelgede yer almaktadır.

 

Personelin hareketlilik faaliyetine ilişkin seyahat harcamaları, aşağıdaki linkte yer alan “distance calculator” aracılığı ile hesaplanıp ödeme yapılacaktır. “Distance calculator” için tıklayınız.

Seyahat Mesafesi (km)

Seyahat Hibesi (Avro)

Yeşil Seyahat Hibe Tutarı (Avro)

100-499

211

285

500-1999

309

417

2000-2999

395

535

3000-3999

580

785

4000-7999

1188

1188

8000+

1735

1735

Hareketlilik süresi minimum 3 gün maksimum 5 gün olacak şekilde düzenlenmelidir. Fakat her durumda da faaliyet+ yol için en fazla 5 güne kadar bireysel destek hibesi verilecektir.

7. BAŞVURU

Ders Verme ve Eğitim Alma hareketliliğinden yararlanacak personelden istenilen belgeler:

1. Başvuru Formu

2. Yabancı Dil Belgesi (İdari Personel hariç, var ise puanlamaya eklenecektir)

3. Varsa karşı Üniversiteden alınmış Davet Mektubu

4. Hizmet Döküm Belgesi (İdari Personel İçin)

5. Engelli personel, Gazi personel ile Şehit ve Gazi Yakını personel olduğunu gösteren belge (varsa).

Belgelere dair daha detaylı bilgilere Uluslararası İlişkiler Ofisi’nin sayfasından ulaşabilirsiniz.

Başvurular turnaportal.ua.gov.tr üzerinden yapılacaktır. Yüz yüze ya da e-posta ile yapılan başvurular kabul edilmeyecektir.

Yararlanıcı olmaya hak kazanan personel, tüm dokümanları hazırlamakla ve tüm işlemleri/yazışmaları/süreçleri yürütmekle sorumludur. 

Erasmus+ Akademik Personel Ders Verme ve Ders Alma Hareketliliği Başvuruları (için 2023-1-TR01-KA131-HED-000139114 numaralı Erasmus+ projesi için) 20 Şubat – 5 Mart 2024 tarihleri arasında e-devlet turnaportal platformu üzerinden alınacaktır. Turnaportal platformu 20.02.2024 tarihinde saat 17.00’da açılacak olup 05.03.2023 saat 23:59 itibariyle kapanacaktır. Belirtilen tarih ve saatten sonra sisteme başvuru ya da belge girişi yapılamayacaktır. Başvuru işlemleri yalnızca Ulusal Ajans Başvuru Portalı üzerinden gerçekleştirilecektir. 

Sonuçlar, turnaportal dışında Bayburt Üniversitesi Uluslararası İlişkiler internet sayfasından da ilan edilecektir.

Yayın Tarihi: 
Erişilebilirlik Menüsü

Ekran Okuyucu

Seçili Alan Okuyucu

Bağlantı Vurgula İkonu

Bağlantı Vurgula

Metni Büyüt İkonu

Büyük MEtin

Metni Sola Hizala

İmleç

Okuma Kılavuzu

Okuma Maskesi

Disleksi Dostu

Kontrast

Solgunlaştırma

Düşük Doygunluk

Yüksek Doygunluk

Yukarı