İş Kulübü Eğitimlerimiz Öğrencilerimizin Yoğun Katılımları ile Devam Ediyor

T.C. Bayburt Üniversitesi, Kariyer Planlama Uygulama ve Araştırma Merkezi ile Bayburt Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü İş Kulübü arasında oluşturulan verimli işbirliği sayesinde, üniversitemiz öğrencilerine kariyer yolculuklarında önemli destekler sağlamaya devam ediyoruz. Ortak protokol kapsamında Üniversitemiz farklı birimlerinde düzenlenen çeşitli eğitim programları, öğrencilerin kariyerlerini şekillendirmelerine ve iş dünyasına daha hazır bir şekilde adım atmalarına yardımcı oluyor.
İş ve Meslek Danışmanı Hakan ÖZDEMİR tarafından, kişisel farkındalık, özgeçmiş hazırlama teknikleri, iş görüşmesine davet edilme yöntemleri, bireysel ve grup mülakatları, etkili mülakat teknikleri ve mülakat esnasındaki kılık kıyafet, beden dili ve iletişim gibi konularda düzenlenen “Sertifikalı” eğitimler, öğrencilerin iş hayatına daha donanımlı bir şekilde hazırlanmalarına katkı sağlıyor. Ayrıca bu süreçte T.C. Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi (CBİKO) Başkanlığı tarafından üniversitelerde oluşturulan ve “Yetenek Kapısı” üzerinden hizmet sunulan "Kariyer Danışmanlığı" süreci de üniversitemiz öğrencilerinin hizmetine açık bir şekilde faaliyet göstermektedir.
Toplamda 123 öğrencimizin başarıyla tamamlayarak katılım sertifikası aldığı bu süreçte öğrenciler, kariyer hedeflerini belirleme, eksikliklerini giderme ve kariyerleri için doğru adımları atma konularında destek alabilmektedirler. Bayburt Üniversitesi, öğrencilerinin kariyer hedeflerine ulaşmalarını sağlamak amacıyla bu tür işbirlikleri ve destekler sunmaya devam edecektir. Öğrencilerimizin başarılı bir kariyer yolculuğu geçirmelerini desteklemek, üniversite olarak en öncelikli hedeflerimizden biridir.

Dış paydaşlarımıza ve üniversite yönetimimize katkılarından dolayı teşekkür ederiz.