Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik Programının 24.05.2011 tarihli YÖK kurulu kararıyla kurularak 2011-2012 Eğitim-Öğretim yılında aktif hale gelmesi ile akademik faaliyetlerine başlayan Tıbbi Hizmetler ve Teknikler Bölümü bünyesine 2015-2016 Eğitim-Öğretim yılında İlk ve Acil Yardım Programı, 2016-2017 Eğitim-Öğretim yılında Optisyenlik ve Tıbbi Laboratuvar Teknikleri Programları ve son olarak 2020 yılında Anestezi Programı eklenmiştir. Halihazırda Anestezi Programı hariç tüm programlarımız ikinci öğretim öğrencilerini kabul etmektedir. Bundan sonraki süreçte gerekli başvurular ve hazırlıklar yapılarak Anestezi İkinci Öğretim Programının da eğitim-öğretim faaliyetlerine en kısa sürede başlaması sağlanacaktır.
Bölümümüzde bir (1) Profesör, beş (5) Doçent, dört (4) Doktor Öğretim Üyesi ve oniki (12) Öğretim Görevlisi olmak üzere toplam yirmi iki (22) öğretim elemanı görev yapmaktadır. Öğretim elemanlarımız pek çok araştırma projesinde görev almakta ulusal ve uluslararası ölçekte değerli eserler yayınlamaktadırlar.
Öğrencilerimiz iki yılık ön lisans eğitimleri sırasında teorik ve uygulamalı dersler almakta, birinci ve ikinci sınıfın dönem içinde ya da yaz döneminde ‘İş Yaşamına Hazırlık’ ve ‘Staj’ programları doğrultusunda, mesleki uygulama, zorunlu ya da gönüllü staj yapmaları sağlanmaktadır.
Derslerin yürütüldüğü tüm dersliklerde akıllı tahta, projeksiyon cihazı ve internet bağlantısı mevcuttur. Bilgisayar uygulaması gerektiren dersler içerisinde 60 adet bilgisayar bulunan Bilgisayar Laboratuvarında yürütülmektedir. Bu laboratuvarda kablolu-kablosuz ağlar aracılığıyla internet erişimi sınırsızdır. Öğrencilerin kendi kişisel bilgisayarlarını da kullanarak hizmet alabildikleri bu laboratuvar ders saatleri haricinde de öğrencilere açıktır.
Programlarımızda öğrencilere edindikleri teorik bilgileri uygulamalı olarak kullanabilmeleri ve mesleki el becerisi kazanabilmeleri için laboratuvar çalışmaları yaptırılmaktadır. Bu amaçla kurulan Optisyenlik Laboratuvarı, Biyokimya Laboratuvarı ve Moleküler Biyoloji ve Genetik Laboratuvarında öğrencilerin mezuniyet sonrasında görev yaparken kullanacakları çeşitli cihazlar, laboratuvar aletleri, el aletleri ve kimyasallar bulunmaktadır.
Bölümümüz, 2024 Yılı itibariyle kayıtlı 1457 öğrenciye sahip olup Dede Korkut Kampüsü Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Binasında eğitim-öğretim faaliyetlerini sürdürmektedir.