2024-2025 Akademik Yılı Uluslararası Öğrenci I. Alımı Sonuçları

Bayburt Üniversitesi 2024-2025 yılı Uluslararası Öğrenci 1. Alımı başvuru sonuçları açıklanmıştır. Başvuru sonuçlarına ulaşmak için tıklayınız.

ÖNEMLİ NOT: T.C. İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Başkanlığı ile YÖK arasında imzalanan “Uluslararası Öğrencilerin İkamet İzin Başvurularına İlişkin İşbirliği Protokolü” uyarınca Türkiye’de yasal kalış hakkı bulunmayan uluslararası öğrenci adaylarının kaydı yapılmayacaktır.

Öğrencilerin kesin kayıtları 05.08.2024 tarihinde başlayıp, 06.09.2024 tarihine kadar devam edecektir. Öğrenciler kesin kayıt için üniversitemize kabul mektuplarıyla şahsen müracaat etmelidir.

Kesin Kayıt İçin Gerekli Evraklar;

  • Lise Diplomasının Aslı
  • Lise Diplomasının Türkiye Cumhuriyeti'nin resmi kurumları tarafından onaylı Türkçe tercümesi
  • Transkript
  • Transkriptin Türkiye Cumhuriyeti'nin resmi kurumları tarafından onaylı Türkçe tercümesi
  • 2 adet fotoğraf (Son 6 ay içinde Çekilmiş)
  • Denklik Belgesi
  • Geçerlilik süresi devam eden pasaport
  • Yönergemiz doğrultusunda kabul edilen sınavlara ilişkin sonuç belgesi (var ise)
  • BAYÜTÖMER veya Yunus Emre Enstitüsü tarafından verilmiş Türkçe Yeterlik Sertifikası 

Öğrenciler 05.08.2024 tarihinden itibaren daha önce sisteme kaydoldukları aday numaraları ve şifreleri ile giriş yaparak kabul mektuplarına ulaşabilirler. Ulaşmak için  tıklayınız.

NOT: Mühendislik Fakültesi'ndeki bölümlerde yerleşen öğrenci sayısı, her bir bölüm için 15'in altında kalırsa öğrenci, tercihleri doğrultusunda başka bir bölüme kaydedilecektir.

NOT: 
Yönergemize göre, 2024-2025 akademik yılında öğretim dili Türkçe olan programlara kayıt olan uluslararası öğrencilerden kaydolduktan sonra öğrenimlerine başlama dönemleri; -Yunus Emre Enstitüsü veya - YÖK’e bağlı üniversitelerin TÖMER ya da dil merkezlerinin Diller İçin Avrupa Ortak Çerçeve Programı’na uygun olarak gerçekleştirdikleri sınavlardan alınan dil yeterlik puanını gösteren kare kodlu veya ıslak imzalı belgeye bağlıdır. Bu adaylardan; Türkçe seviyesi ön lisans için B1 ve lisans için B2 olan öğrenciler programlarında öğrenimlerine başlar. Bu öğrenciler mezun olana kadar Yunus Emre Enstitüsü veya YÖK’e bağlı üniversitelerin TÖMER ya da dil merkezlerinin Diller İçin Avrupa Ortak Çerçeve Programı’na uygun olarak gerçekleştirdikleri sınavlara katılarak Türkçe yeterlik düzeylerini en az C1 seviyesine getirmekle yükümlü tutulurlar.

TÖMER Sınavı, 11.09.2024 tarihinde gerçekleştirilecektir. TÖMER sayfasına ulaşmak için tıklayınız. 
Spor Bilimleri Fakültesi Özel Yetenek Sınavı: 04.09.2024
Sanat ve Tasarım Fakültesi Sınavı (Resim ve Müzik) : 03.09.2024 tarihinde gerçekleştirilecektir.


2024-2025 akademik yılı uluslararası öğrenci katkı payları ve öğrenim ücretleri listesine ulaşmak için tıklayınız. 

NOT: İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Başkanlığı ile Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanlığı arasında Uluslararası Öğrencilerin İkamet İzni Başvurularına İlişkin imzalanan İş Birliği Protokolüne istinaden 29.11.2023 tarihinden itibaren üniversitemize kayıt yaptıran uluslararası öğrenciler Uluslararası Öğrencilere Yönelik İkamet İzni Rehberinde belirtilen adımları takip etmeli ve belirtilen gerekli belgeleri ofisimize teslim etmelidir. Belgelerini teslim etmeyen öğrenciler ikamet izni alamaz. İkamet izni ile ilgili duyuruya ulaşmak için tıklayınız. 

NOT: 5510 sayılı Kanunun 60. maddesinin yedinci fıkrasına göre, 29/5/2013 tarihinden itibaren ülkemizde öğrenim gören bütün yabancı uyruklu öğrencilerin, öğrenim gördükleri okullara ilk kayıt yaptırdıkları tarihten itibaren üç ay içerisinde sosyal güvenlik il müdürlüğü/sosyal güvenlik merkezine yazılı talepte bulunmaları hâlinde genel sağlık sigortalısı tescil işlemleri yapılmaktadır. Öğrenim görecekleri okullara ilk kayıt yaptırdıkları tarihten itibaren, genel sağlık sigortalısı olmak için üç aylık süre içerisinde yazılı talepte bulunmayan yabancı uyruklu öğrenciler ise öğrenimleri süresince bir daha genel sağlık sigortası tescili yaptıramayacak, özel sağlık sigortası yaptırabilecektir.

Yayın Tarihi: 
Erişilebilirlik Menüsü

Ekran Okuyucu

Seçili Alan Okuyucu

Bağlantı Vurgula İkonu

Bağlantı Vurgula

Metni Büyüt İkonu

Büyük MEtin

Metni Sola Hizala

İmleç

Okuma Kılavuzu

Okuma Maskesi

Disleksi Dostu

Kontrast

Solgunlaştırma

Düşük Doygunluk

Yüksek Doygunluk

Yukarı