- Öztekin Erman Kadir, Öztekin Sebahat (06.03.2020 - 08.03.2020), "Gıda Kalitesi ve Güvenliği Uygulamalarında Kullanılabilecek Lazer Tabanlı İki Tekniğin İncelenmesi ve Karşılaştırılması: Hiperspektral Görüntüleme ve Sers Metodu", presented at the ANKARA II. ULUSLARARASI BİLİMSEL ARAŞTIRMALAR KONGRESİ, 2020
- Öztekin Erman Kadir, Öztekin Sebahat (06.03.2020 - 06.03.2020), "Gıda Kalitesi ve Güvenliği Uygulamalarında Kullanılabilecek Lazer Tabanlı İki Tekniğin İncelenmesi ve Karşılaştırılması: Hiperspektral Görüntüleme ve Sers Metodu", presented at the 2nd International Ankara Conference on Scientific Research, 2020
- Öztekin Erman Kadir,Öztekin Sebahat (19.09.2019 - 21.09.2019), "Emerging Laser-Based Techniques for the Food Quality and Safety Control", presented at the 3rd International Conference on Advanced Engineering Technologies, 2019
- Öztekin Sebahat,Bazu Çırpıcı Burcu (27.09.2017 - 29.09.2017), "Comparison of Organic Versus Natural Foods in Terms of Similarities and Differences", presented at the 1st International Symposium on Organic Agriculture and Biodiversity (Otbiyosem), 2017
- Bazu Çırpıcı Burcu,Öztekin Sebahat (27.09.2017 - 29.09.2017), "Nutritional Value of Organic Foods", presented at the 1st International Symposium on Organic Agriculture and Biodiversity (Otbiyosem), 2017
- Öztekin Sebahat,Bazu Çırpıcı Burcu (21.09.2017 - 23.09.2017), "Crispr Technology Which Leads to a New Approach “edited Food”", presented at the 2nd International Conference on Advanced Engineering Technologies (ICADET), 2017
- Bazu Çırpıcı Burcu,Öztekin Sebahat (21.09.2017 - 23.09.2017), "Extrusion Technology in Food Processing", presented at the 2nd International Conference on Advanced Engineering Technologies (ICADET), 2017
- Öztekin Sebahat,Karbancıoğlu Güler Hatice Funda (24.10.2013 - 26.10.2013), "Simultaneous Occurence of Mycotoxins in Red Peppers", presented at the The 2nd International Symposium on Traditional Foods From Adriatic to Caucasus, 2013
- Öztekin Sebahat,Karbancıoğlu Güler Hatice Funda (13.09.2015 - 15.09.2015), "Kurutulmuş Kırmızı Biberlerde Aflatoksin ve Okratoksin a Varlığı", presented at the Pamukkale Gıda sempozyumu III “ Kurutulmuş ve Yarı Kurutulmuş Gıdalar, 2015
- Öztekin Sebahat,Karbancıoğlu Güler Hatice Funda (22.09.2016 - 24.09.2016), "Microbial Degradation and Detoxification of Mycotoxins in Foods", presented at the B-Fost Congress, 1st Black Sea Association of Food science and Technology, 2016
- Öztekin Sebahat,Dertli Enes,Karbancıoğlu Güler Hatice Funda (26.04.2018 - 27.04.2018), "Antimicrobial Activity of Yeasts Isolated From Fruits", presented at the ”, EurasianBiochem, International Eurasian Conference on Biological and Chemical Science, 2018
- Özakça Sebahat,Kara Hasan Hüseyin,Elbir Tuğba (24.10.2013 - 26.10.2013), "The Agelong Taste of Bayburt: Kokoç and Sweet Soup", presented at the The 2nd International Symposium on ”Traditional Foods from Adriatic to Caucasus”, 2013
- Kara Hasan Hüseyin,Elbir Tuğba,Özakça Sebahat,Dağdelen Ayhan (02.10.2013 - 04.10.2013), "Uçucu Yağların Yemeklik Bitkisel Yağlar Üzerindeki Antioksidan Aktiviteleri", presented at the İç Anadolu Bölgesi 1. Tarım ve Gıda Kongresi, 2013
- Özakça Sebahat,Başar Şule,Bayram Yüksel,Yurdunuseven Yıldız Aysun (13.05.2015 - 15.05.2015), "Kurutulmuş Bir Gıda: Kokoç", presented at the Kurutulmuş ve Yarı Kurutulmuş Gıdalar, 2015
- Özakça Sebahat,Karbancıoğlu Güler Hatice Funda (22.09.2016 - 24.09.2016), "Microbial Degradation and Detoxification of Mycotoxins in Foods", presented at the B-Fost Congress, 1st Black Sea Association of Food science and Technology -, 2016
- Bayram Yüksel,Özakça Sebahat,Elgin Karabacak Çiğdem,Davulcu Tümer Bedriye,Karabacak Hakan (13.05.2015 - 15.05.2015), "Kurutulmuş Yoğurt Kurut", presented at the III. Kurutulmuş ve Yarı Kurutulmuş Gıdalar, 2015
- Bayram Yüksel,Elgin Karabacak Çiğdem,Davulcu Tümer Bedriye,Özakça Sebahat,Karabacak Hakan (13.05.2015 - 15.05.2015), "Kurutulmuş Yoğurt Kurut", presented at the III. Kurutulmuş ve Yarı Kurutulmuş Gıdalar, 2015
- Özakça Sebahat,Karbancıoğlu Güler Hatice Funda (13.09.2015 - 15.09.2015), "Kurutulmuş Kırmızı Biberlerde Aflatoksin ve Okratoksin a Varlığı", presented at the Pamukkale Gıda sempozyumu III “ Kurutulmuş ve Yarı Kurutulmuş Gıdalar”, 2015
- Özakça Sebahat,Yurdunuseven Aysun,Bayram Yüksel (13.05.2015 - 15.05.2015), "Kurutulmuş Sumak ve Sağlık Üzerine Etkileri", presented at the Pamukkale Gıda Sempozyumu III, 2015
- Özakça Sebahat,Başar Şule,Bayram Yüksel,Yurdunuseven Aysun (13.05.2015 - 15.05.2015), "Kurutulmuş Bir Gıda Kokoç", presented at the Pamukkale Gıda Sempozyumu III, 2015
- Bayram Yüksel,Özakça Sebahat (13.05.2015 - 15.05.2015), "Karadut Kurusu", presented at the Pamukkale Gıda Sempozyumu III, 2015
- Bayram Yüksel,Özakça Sebahat,Elgin Karabacak Çiğdem,Davulcu Tümer Bedriye,Tümer Emre,Karabacak Hakan (13.05.2015 - 15.05.2015), "Kurutulmuş Yoğurt Kurut", presented at the Pamukkale Gıda Sempozyumu III, 2015
- Bayram Yüksel,Özakça Sebahat,Kaptan Binnur,Uçak Gülsüm (07.05.2015 - 09.05.2015), "Susam Yağının Besleyici ve Fonksiyonel Özellikleri", presented at the II. Bitkisel Yağ Kongresi, 2015
- Kara Hasan Hüseyin,Elbir Tuğba,Özakça Sebahat,Dağdelen Ayhan (02.10.2013 - 04.10.2013), "Uçucu Yağların Yemeklik Bitkisel Yağlar Üzerindeki Antioksidan Aktiviteleri", presented at the İç Anadolu Bölgesi 1: Tarim Ve Gida Kongresi Programi, 2013
- Özakça Sebahat,Kara Hasan Hüseyin,Elbir Tuğba (24.10.2013 - 26.10.2013), "The Agelong Taste of Bayburt Kokoç and Sweet Soup", presented at the The 2nd International Symposium on Traditional Foods From Adriatic to Caucasus, 2013