YÖKAK'ın Çevrim İçi Kalite Komisyon Toplantısına Katıldık
Yükseköğretim Kalite Kurulu Başkanı Prof. Dr. Muhsin Kar yönetiminde EQAR üyeliği gündemiyle çevrim içi gerçekleşen kalite komisyonu bilgilendirme toplantısına katılan Rektörümüz Prof. Dr. Mutlu Türkmen ve üst yönetimimiz, entegre kalite yönetim sistemi üzerine yeni uygulamaları ve süreç iyileştirme yöntemlerini ulusal çapta tüm üniversitelerden katılımcılarla istişare etti.

Rektörümüz Türkmen'in yanı sıra Kalite Komisyonu Başkanı ve Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Ümmügülsüm Erdoğan, Genel Sekreterimiz Nazmi Karabulut ve Kalite Koordinatörümüz Doç. Dr. Esmeray Alacadağlı'nın Üniversitemizi temsilen yer aldıkları çevrim içi toplantıda, YÖKAK'ın EQAR (Avrupa Yüksek Öğrenim Kalite Güvence Kaydı) üyeliği sonrasındaki yeni süreç konuşuldu. Tüm kurumlar için bütünüyle akredite olmuş birim yapılanması hedefiyle koordinasyon çalışmalarını sürdürdüklerini belirten YÖKAK Başkanı Kar, uluslararası öğrenci tercihlerinde akreditasyonun önemine ve Bologna uyum çerçevesine değindi.

EQAR üyeliğinin önemi üzerine açıklamada bulunan Rektörümüz Prof. Dr. Mutlu Türkmen, "YÖKAK'ı Avrupa Yükseköğretim Alanı Kalite Güvencesi Standartları ve Yönergeleri kapsamında dış değerlendirme ve akreditasyon yapan kalite kurulu seviyesine yükselten bu gelişme, Türk yükseköğretim sisteminin Bologna Sürecine kalite güvencesi ayağında tam katılımını teyit ediyor. Yükseköğretim kurumlarımızın Kurumsal Geri Bildirim Raporları ile Kurumsal Akreditasyon Raporlarını EQAR veri tabanına yükleyerek ve uluslararası kamuoyu ile paylaşarak, üniversitelerimizin ESG 2015 standartlarında kalite güvencesi yapan YÖKAK tarafından dış değerlendirme ve akreditasyondan geçirildiğini ilan ediyoruz. Üniversitelerimizin raporlarının EQAR veri tabanında yayınlanması hem mezunların diplomalarının tanınırlığı ve hareketliliğine katkı yapacak hem de uluslararası öğrenci çekilmesinde özel bir işlev görecektir." dedi.

Kalitenin sürekli gelişen nitelikli faaliyetler bütünü olduğunu söyleyen Rektörümüz Türkmen, "YÖKAK koordinasyonunda sürdürülen kalite faaliyetlerimiz dünya standartlarında kurumsal hizmet yapılanması sağlıyor. Bu yapılanma sayesinde Türkiye yükseköğrenimini dünyayla rekabet edebilir bir kurumsallıkla donatıyoruz. Bayburt Üniversitesindeki kurumsal hizmet tasarımımızı devamlı iyileştirme politikası gereğince iştirak ettiğimiz bu toplantıda, yeni uygulamalar hakkında verimli bir etkileşimde bulunduk. Notlarımızı aldık ve uygulama için süreç tasarımını güçlendireceğiz. EQAR üyeliği vesilesiyle Başkanımız Prof. Dr. Muhsin Kar ve ekibine süreçteki üstün gayretleri için teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.