Sınavlarda Uyulması Gereken Kurallar
SINAVLARDA UYULMASI GEREKEN KURALLAR

1. Sınav sorumlularının sınav sırasında her türlü uyarılarına uyulması gerekmektedir. Sınav görevlileri gerek gördükleri hallerde öğrencilerin yerlerini değiştirebilirler. Sınav görevlilerinin uyarılarına uymayanlar için sınav düzenini bozmak suçundan disiplin işlemi yapılır.

2. Öğrenciler sınavda öğrenci kartını ya da kimlik belgesini bulundurmak zorundadır.

3. Cep telefonlarının hesap makinesi yerine kullanılması kesinlikle yasaktır.

4. Sınav süresince cep telefonunuzu tamamen kapamanız ve görünmeyen bir yerde muhafaza etmeniz gerekmektedir. Cep telefonu ile ilgili tüm sorumluluk öğrenciye aittir.

5. Sınav gözetmenleri sınav sorularıyla ilgili hiçbir sorunuzu cevaplamak zorunda değildir.

6. Sınav esnasında herhangi bir araç gerecin ortak kullanımı yasaktır.

7. Sınavda öğrencilerin oturdukları yerde ders ile ilgili/ilgisiz herhangi bir ders notu, kitap vb. materyal bulundurmaları kesinlikle yasaktır.

8. Cevapları ve/veya soruları başka bir yere yazmak ve sınav salonundan çıkarmak yasaktır.

9. Öğrencilerin sınav kurallarını tümüyle bildiği varsayıldığından sınav görevlilerinin sizi uyarmak gibi bir zorunluluğu yoktur.

10. Sınav bitiminde soru ve cevap kâğıtlarınızı gözetmenlerin belirttiği düzende teslim ediniz.

11. Sınav salonunu terk eden öğrencilerin sınav bitimine kadar koridorlarda toplanmaları, koridoru terk edene kadar sınav soruları ile ilgili sözlü yorum yapmaları yasaktır.

12. Sınav kurallarına uymayanlar hakkında sınav görevlileri tarafından Sınav İptal Tutanağı düzenlenir ve ilgili öğrencinin sınavı geçersiz sayılır. Ayrıca, mevcut durum YÖK Öğrenci Disiplin Yönetmeliği çerçevesinde değerlendirilir ve işlenen suçun niteliğine göre ceza verilir.