Mobile Logo Eğitim Fakültesi

Eğitim Fakültesi

Güvenli Şehrin Huzurlu Üniversitesi
Erasmus+ Öğrenci Öğrenim ve Staj Hareketliliği İlanı
2023- 2024 AKADEMİK YILI BAHAR DÖNEMİ (KA131) ERASMUS + PROGRAM ÜLKELERİ ARASINDA YÜKSEKÖĞRETİM ÖĞRENCİ ÖĞRENİM ve STAJ HAREKETLİLİĞİ BAŞVURU İLANI

Avrupa Birliği Erasmus Plus Programı’ndan 2023-2024 Akademik Yılı Bahar döneminde “Öğrenci Öğrenim ve Staj Hareketliliği (Student Mobility for Studies-SMS, Student Mobility for Traineeship- SMP)” çerçevesinde yararlanmak isteyen ve İkili Anlaşması bulunan bölüm/ana bilim dalı öğrencilerimiz için 2 Ekim 2023 tarihinde başladı! Başvurular 23 Ekim 2023 tarihinde sona erecektir. Yazılı sınav ise 27 Ekim 2023 Cuma günü saat 14.00'da yapılacaktır. Sınavın nerede yapılacaığı ve sözlü sınav tarihi yine buradan duyurulacaktır.

Bu ilanın ardından programdan yararlanacak öğrenciler için  2023-1-TR01-KA131-HED-000139114 kodlu projenin kuralları geçerli olacak ve bu programın hibe miktarları uygulanacaktır.

NOT:

Erasmus Uygulama El Kitabı, TC Başbakanlık Devlet Planlama Teşkilatı’na bağlı olarak faaliyetlerini yürüten Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı ile Üniversiteler arasında her yıl imzalanan Erasmus Hibe Sözleşmesi ekinde yer alan kitapçıktır.

Erasmus Uygulama El Kitabı içerisinde ilgili döneme ait değişim kuralları yer almaktadır.

Uygulama El Kitabı içerisinde yer alan kurallar çerçevesinde tüm değişimler gerçekleştirilmek zorunda olduğundan, Uluslararası İlişkiler Ofisi çalışanlarının, Erasmus Bölüm Koordinatörlerinin, programdan faydalanmak isteyen tüm Akademik/İdari personelimizin ve Öğrencilerimizin el kitabını dikkatle okumalarını tavsiye edilmektedir.
2023 Erasmus Uygulama El Kitabı'na ulaşmak için tıklayınız.

 

NASIL BAŞVURULUR?

Başvuru yapmak için tıklayınız.

Başvurunuza eklemek için Başvuru Formu'nu bilgisayarınıza indirip doldurmalısınız. Başvuru Formunu indirmek için tıklayınız.

Staj kabul mektubu ibraz edebilen öğrenciler +10 puan alacaktır. Kabul mektubunuz varsa başvuru esnasında yüklemeyi unutmayınız.

Başvuru sürecine dair sorularınızı, ofisimize ait erasmus@bayburt.edu.tr  mail adresine e-posta göndererek iletebilirsiniz.
 

ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ BAŞVURU ŞARTLARI

✓ Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,

✓ Başka ülkelerin vatandaşı olmakla birlikte Türkiye’deki yükseköğretim kurumlarında kayıtlı öğrenci olmak.

✓ Öğrencinin üniversite bünyesinde örgün eğitim kademelerinin herhangi birinde (birinci, ikinci veya üçüncü kademe) bir yükseköğretim programına kayıtlı, tam zamanlı öğrenci olması.

✓ Öğrenim hareketliliği için yeterli sayıda ECTS kredi yükü olması.

✓ Öğrencisi olunan (seçimlerin yapıldığı) yükseköğretim kurumu tarafından verilen güncel transkriptin kullanılması esas olmakla birlikte, yüksek lisans ve doktora düzeyinde ilk dönem başvuran ve henüz seçim yapılan yükseköğretim kurumunda transkripti oluşmamış öğrenciler için bir önceki yükseköğretim kademesinde alınan mezuniyet notu kullanılır. Benzer şekilde, yatay veya dikey geçişle başka bir yükseköğretim kurumundan geçiş yapmış ve henüz seçim yapılan yükseköğretim kurumunda bir not ortalaması oluşmamış öğrenciler için geldikleri yükseköğretim kurumundan aldıkları son transkriptte yer alan not ortalamaları dikkate alınır. Lisans eğitim kademesinin henüz ilk dönemini tamamlamamış olan öğrencilerimiz bir transkript sahibi olmadıkları için bu ilana başvurmaları uygun değildir.

✓ Mevcut öğrenim kademesi içerisinde Erasmus+ ve Hayatboyu Öğrenme (LLP) döneminde yükseköğretim hareketliliği faaliyetlerinden yararlanmışsa, yeni faaliyetle beraber toplam sürenin 12 ayı geçmemesi.

✓ Öğrencinin disiplin cezası alması veya alttan dersi olması gibi sebepler Erasmus programından faydalanmasına mani değildir.

 Çift ana dalda öğrenim gören öğrenciler aynı başvuru döneminde sadece bir ana daldan hareketliliğe başvurabilirler.

✓ Başvuru yapacak ön lisans/ lisans öğrencilerinin not ortalaması en az 2.20 / 4.00 ; yüksek lisans ve doktora öğrencilerinin ise en az 2.50/4.00 olması gerekmektedir.  
 

ÖĞRENCİ SEÇİM SÜRECİ, DİL SINAVI VE SONUÇLARIN İLANI
1.  Sınav tarihleri başvuru süreci başladıktan sonra  (https://www.bayburt.edu.tr/tr/uluslararasi-iliskiler-ofisi) adresinde ilan edilecektir. Bu nedenle öğrencilerin bu sayfayı düzenli olarak takip etmeleri gerekmektedir.

2.  İngilizce yeterlilik sınavına katılan öğrencilerimiz için Erasmus toplam puanları hesaplanacaktır. Toplam puan hesaplanırken 100 puan üzerinden;

✓ Akademik not ortalamasının % 50'si ile Yabancı Dil Puanının % 50 'si alınır. Bu puanların ortalaması ile Erasmus Genel Puanı oluşturulur. Bunun dışında puan kesintisi ya da eklemesi yapılacak durumlar aşağıdaki tabloda verilmiştir.
✓ Mazeretsiz yabancı dil sınavına katılmama durumunda “-5 puan” indirimi uygulanacaktır.

Hareketlilik başvurularını değerlendirmede kullanılacak değerlendirme ölçütleri ve ağırlıklı puanlar şunlardır:

 

Ölçüt

Ağırlıklı Puan

Akademik başarı düzeyi

%50 (toplam 100 puan üzerinden)

Dil seviyesi

%50 (toplam 100 puan üzerinden)

Şehit ve gazi çocuklarına*

+15 puan

Engelli öğrencilere (engelliliğin belgelenmesi kaydıyla)

+10 puan

2828 Sayılı Sosyal Hizmetler Kanunu ile 5395 sayılı Çocuk Koruma Kanunu kapsamında haklarında korunma, bakım veya barınma kararı alınmış öğrencilere +10 puan
Başvuru esnasında staj yeri kabul mektubu sunma +10 puan
Kendileri veya 1. derece yakınları AFAD’dan afetzede yardımı alanlar +10 puan
Dijital becerileri geliştirmeye yönelik stajlar (DOTs) önceliklendirilir +5 puan
Daha önce yararlanma (hibeli veya hibesiz)  -10 puan
Vatandaşı olunan ülkede hareketliliğe katılma -10 puan
Hareketliliğe seçildiği halde süresinde feragat bildiriminde bulunmaksızın hareketliliğe katılmama -10 puan
İki hareketlilik türüne birden aynı anda başvurma (öğrencinin tercih ettiği hareketlilik türüne azaltma uygulanır) -10 puan
Hareketliliğe seçilen öğrenciler için: Yükseköğretim kurumu tarafından hareketlilikle ilgili olarak düzenlenen toplantılara/eğitimlere mazeretsiz katılmama (öğrencinin Erasmus’a tekrar başvurması halinde uygulanır) -5 puan
Dil sınavına gireceğini beyan edip mazeretsiz girmeme ( öğrencinin Erasmus’a tekrar başvurması halinde uygulanır) -5 puan
 
Not 1: Komisyon değerlendirme sürecinde uygun görmesi halinde sınav puanlarına baraj koyma hakkına sahiptir.

Not 2: İkili anlaşması bulunan her bölümden kontenjan miktarı kadar asil ve yine kontenjan miktarı kadar yedek öğrenci seçilecektir. Kontenjanlar her bölüm için başarı durumuna göre eşit olarak dağıtılacaktır.

Not 3: Seçim sonuçları üniversitemiz internet adresi üzerinden ilan edilecektir.

 

MADDİ DESTEK

a)      Erasmus programı kapsamında verilen maddi destek öğrencinin gideceği ülkeye göre değişen ve Ulusal Teklif Çağrısı’nda belirtilen miktarlarda ödenir. Toplam maddi destek miktarının en fazla %80’i öğrenci yurt dışına çıkmadan önce ödenir, kalan kısmı ise öğrencinin dönüşünden sonra ödenir. Bu maddi destek öğrencinin bütün harcamalarını karşılamak maksadıyla değil, harcamalarına yardımcı olmak amacı ile verilir.
 

           İsteyen öğrenciler maddi destekten feragat edebilir.

           Ülkelere göre aylık hibe miktarları şöyledir:

 

 Ülke Grupları

 Hareketlilikte Misafir Olunan Ülkeler

Aylık Hibe
Öğrenim
(Avro)

Aylık Hibe
Staj
(Avro)

1. ve 2. Grup
Program Ülkeleri

Birleşik Krallık, Danimarka, Finlandiya, İrlanda,İsveç, İzlanda, Lihtenştayn, Lüksemburg, Norveç,Almanya, Avusturya, Belçika, Fransa, Güney Kıbrıs, Hollanda, İspanya, İtalya, Malta, Portekiz, Yunanistan,

600

750

 3. Grup Program Ülkeleri

Bulgaristan, Çek Cumhuriyeti, Estonya,Hırvatistan, Letonya, Litvanya, Macaristan,Makedonya, Polonya, Romanya, Slovakya,Slovenya

 450

 600

  














*Program ülkeleri arasında öğrenim ve staj hareketliliği için öğrencilere gidiş-dönüş seyahatleri için ayrıca destek verilmemektedir.

Ekonomik Açıdan İmkânları Kısıtlı Öğrencilere İlave Hibe

Öğrenim hareketliliği (SMS) için seçilen ekonomik açıdan imkânı kısıtlı öğrencilere Tablo 2’de belirtilen aylık hibe miktarlarına ek olarak öğrenim hareketliliği bütçesinden aylık 100 € ilave hibe ödenir. Bu destekten yararlanmak için öğrencinin kendisinin, anne-babasının veya vasisinin Belediyelerden, kamu kurum ve kuruluşlarından (Bakanlıklar, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları, Vakıflar Genel Müdürlüğü, Kızılay, AFAD gibi) Erasmus+ başvurusunu yaptığı esnada maddi destek aldığını kanıtlayan bir belge ibraz etmesi yeterlidir. Yükseköğretim Kurumu, ilave hibe desteğinden yararlanacak öğrenci sayısının tespiti ve uygunbir hibe planlaması için gerekli önlemleri alır (başvuru formunda bu durumun sorgulanması vs.gibi).


Muharip gaziler ve bunların eş ve çocukları ile harp şehitlerinin eş ve çocuklarının yanı sıra 12/4/1991 tarih ve 3713 sayılı Terörle Mücadele Kanunu’nun 21. Maddesine göre “kamu görevlilerinden yurtiçinde ve ederlerken veya sıfatları kalkmış olsa bile bu görevlerini yapmalarından dolayı terör eylemlerine muhatap olarak yaralanan, engelli hâle gelen, ölen veya öldürülenler”in eş ve çocukları ile 23 Temmuz 2016 tarih ve 667 sayılı KHK’nin 7. Maddesi uyarınca, 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleştirilen darbe teşebbüsü ve terör eylemi ile bu eylemin devamı niteliğindeki eylemler sebebiyle hayatını kaybedenlerin eş ve çocukları veya malul olan siviller ile bu kişilerin eş ve çocukları Erasmus+ öğrenci hareketliliğine başvurmaları halinde önceliklendirilir. Önceliklendirme için öğrencinin Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’ndan hakkında 2828 sayılı Kanun uyarınca koruma, bakım veya barınma kararı olduğuna dair yazıyı ibraz etmesi gerekir.

Akademik başarı ve yabancı dil sonucu ortalamasına ilave olarak aynı öğrenim kademesi içerisinde daha önce Hayat Boyu Öğrenme Programı veya Erasmus+ kapsamında hareketlilikten yararlanmış öğrencilerin akademik başarı ve yabancı dil puanı ortalamaları hesaplanırken, daha önce yararlanılan her bir faaliyet için (öğrenim-staj ayrımı yapılmaksızın) 10’ar puan azaltma uygulanır.

-----> Daha önce hareketlilikten faydalanmayan bir öğrencinin hem öğrenim, hem staj faaliyetine aynı zamanda başvurması durumunda, “-10 puan” eksiltmenin hangi faaliyette uygulanacağı öğrencinin tercihine bırakılır. Bu durumda öğrenciden hangi faaliyette eksiltme uygulanmasını tercih ettiğine yönelik bir dilekçe alınacaktır. Öğrenci hem öğrenim, hem staj faaliyetine aynı zamanda başvurmuşsa daha önce faydalandığı hareketlilik türünden “-20” puan, başvurduğu ikinci hareketlilik türünden ise “-10” puan eksiltme uygulanır.

Yayın Tarihi: 
Erişilebilirlik Menüsü

Ekran Okuyucu

Seçili Alan Okuyucu

Bağlantı Vurgula İkonu

Bağlantı Vurgula

Metni Büyüt İkonu

Büyük MEtin

Metni Sola Hizala

İmleç

Okuma Kılavuzu

Okuma Maskesi

Disleksi Dostu

Kontrast

Solgunlaştırma

Düşük Doygunluk

Yüksek Doygunluk

Yukarı