Çağrı GÜLER, "Spirulina İlaveli Probiyotik (Lb. Acidophilus) Yoğurtların Bazı Kalite Nitelikleri ve Probiyotik Raf Ömrü", Bayburt Üniversitesi, 2022, Tamamlandı
Emin USTAOĞLU, "Haşlama Tekniği ve Starter Kültür Kullanımının Golot Peynirinin Olgunlaşma Kriterlerine Etkisinin Araştırılması", Ordu Üniversitesi, 2022, Devam Ediyor
Özgenur TÜRKMEN, "Farklı Üretim Teknikleri ile Elde Edilen Peynir Mayasının (Rennet) Erzincan Tulum Peyniri Kalite Niteliklerine Etkisi", Bayburt Üniversitesi, 2021, Tamamlandı
Zehra TÜRKOĞLU, "Resveratrol İlavesinin Klasik ve Probiyotik Kültür Kullanılarak Üretilen Yoğurtların Bazı Kalite Nitelikleri Üzerine Etkisi", Bayburt Üniversitesi, 2019, Tamamlandı
Hatice KARADENİZ, "Farklı Ortaöğretim Kurumlarında Öğrenim Gören Öğrencilerin Süt ve Süt Ürünleri Tüketim Algısı ve Davranışlarının Belirlenmesi", Bayburt Üniversitesi, 2019, Tamamlandı
Mehmet Ali SALIK, "Cimin Üzümü (Vitis Vinifera L.) ve Kemah Cevizi (Juglans Regia L.) Karışımı (Saruç) ile Üretilen Probiyotik (Saccharomyces Boulardii) Dondurmaların Bazı Kalite Özellikleri", Bayburt Üniversitesi, 2019, Tamamlandı
Nurseda KURTOĞLU, "Bayburt Üniversitesi Öğrencilerinin Süt ve Süt Ürünleri Tüketim Alışkanlıklarının Belirlenmesi", Bayburt Üniversitesi, 2018, Tamamlandı
Emin USTAOĞLU, "Modern Teknikle Üretimi Gerçekleştirilen Bayburt Karın Kaymağının Bazı Biyokimyasal, Mikrobiyolojik ve Organoleptik Özelliklerinin Araştırılması", Bayburt Üniversitesi, 2018, Tamamlandı
Hümeyra İSPİRLİ, "Erzincan Tulum Peynirinden Laktik Asit Bakterilerinin (Lab) İzolasyonu, Moleküler Metotlarla Tanımlanması ve Ekzopolisakkarit (Eps) Üretim Potansiyellerinin Genetik Olarak Belirlenmesi", Bayburt Üniversitesi, 2016, Tamamlandı
Esra SARAÇ, "Türkiye`de Üretilen İşlenmiş Süt ve Bazı Süt Ürünleri ile Giresun Yöresinde Üretilen Çiğ Sütlerin Aflatoksin M1 Düzeylerinin Araştırılması", Afyon Kocatepe Üniversitesi, 2012, Tamamlandı