Mobile Logo Eğitim Fakültesi

Eğitim Fakültesi

Güvenli Şehrin Huzurlu Üniversitesi
Patentle Türkiye 4. Üniversiteler Patent Yarışması

 
Ülkemizde yerli patent başvuru sayısının artırılması, üniversitelerde patent konusunda farkındalık oluşturulması ve bilinç artırılması, üniversite öğrencilerinin profesyonel meslek hayatında veya akademik çalışmalarda kullanacakları bilgilerle donatılması ve öğrencilerin, ülkemizin teknolojik gelişmesinde önemli bir yer tutan buluş faaliyetlerine özendirilmesi ve teşvik edilmesi amacıyla Patentle Türkiye 4. Üniversiteler Patent Yarışması gerçekleştirilecektir.

Dünya Fikri Mülkiyet Günü kapsamında 26 Nisan 2024 tarihinde duyurusu yapılarak 1 Mayıs 2024 tarihi itibariyle başlatmış olduğumuz yarışma kapsamında, ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora programlarında öğrenim gören üniversite öğrencileri epats.turkpatent.gov.tr internet sitesi üzerinden 15 Aralık 2024 tarihine kadar e-Devlet yoluyla sisteme giriş yaparak ücretsiz çevrimiçi patent başvurusu yapmak suretiyle yarışmaya katılabileceklerdir.

Üniversite öğrencileri tarafından yapılacak patent başvuruları, seçkin bir jüri tarafından belirli kriterler çerçevesinde değerlendirilecektir. 2025 yılında düzenlenecek olan ve tensipleri halinde Sayın Bakanımızın da katılım sağlayacakları Ödül Töreninde yarışmanın birincisine 100.000.- TL, ikincisine 80.000 TL.-, üçüncüsüne 60.000.- TL, dördüncü ila altıncısına 50.000.- TL, yedinci ila onuncusuna 40.000.- ve on birinci ila yirmincisine 30.000’er TL olmak üzere toplamda 850.000.- TL ödül verilecektir. Ayrıca dereceye giren başvuru sahiplerinin buluşlarını tanıtmalarını teminen ulusal ve uluslararası buluş fuarlarına katılım imanı sağlanacaktır.

Yarisma Tanitim ve Katilim Sunumu




Öğrencilerimize İlanen Duyurulur.
Eğitim Fakültesi Dekanlığı
Yayın Tarihi: 
Erişilebilirlik Menüsü

Ekran Okuyucu

Seçili Alan Okuyucu

Bağlantı Vurgula İkonu

Bağlantı Vurgula

Metni Büyüt İkonu

Büyük MEtin

Metni Sola Hizala

İmleç

Okuma Kılavuzu

Okuma Maskesi

Disleksi Dostu

Kontrast

Solgunlaştırma

Düşük Doygunluk

Yüksek Doygunluk

Yukarı