Mobile Logo Eğitim Fakültesi

AKMB 1. Genç Çevirmen Adayları Yarışması

Türk kültürünü bilimsel yöntemlerle araştıran, tanıtan, yayan ve bu alandaki kişi ve kuruluşları destekleyip onlarla iş birliği yapan Başkanlığımız, ülkemizdeki üniversitelerin Almanca,Fransızca ve İngilizce dillerinde Mütercim-Tercümanlık, Çeviri Bilim ile Dil ve Edebiyat bölümlerinde 2024-2025 öğretim yılı itibarıyla lisans düzeyinde öğrenim görecek son sınıf öğrencilerinin katılımlarına açık olacak şekilde "1. Genç Çevirmen Adayları Yarışması" düzenlemektedir. Almanca, Fransızca ve İngilizce dillerinde düzenlenecek yarışmada dereceye girecek öğrencilere ödül ve başarı belgesi verilecektir.

12 Ekim 2024 tarihinde Ankara'da düzenlenecek olan yarışmada, katılımcılardan çağdaş Türk öykücülüğünün önemli temsilcilerinden Sait Faik Abasıyanık'ın bir öyküsünü Almanca, Fransızca veya İngilizceye çevirmeleri istenecektir. Yarışmaya üniversitelerin ilgili her bölümünden en fazla üçer öğrenci katılacaktır. Yarışmaya katılacak öğrenciler, üniversitelerin ilgili bölümleri tarafından belirlenecektir. Yarışma ile ilgili detaylı bilgilere www.akmb.gov.tr genel ağ sitemizden ulaşabilir, iletişim için ceviriyarismasi@akmb.gov.tr e-posta adresini kullanabilirsiniz.

YARIŞMA TAKVİMİ

Yarışma takvimi aşağıdaki şekilde belirlenmiştir:

Atatürk Kültür Merkezi Başkanlığı tarafından üniversitelerin ilgili bölümlerine yarışma duyurusunun yapılması.

21 Mayıs – 7 Haziran 2024

Üniversitelerin ilgili bölümlerinde akademik personel arasından

Çeviri Yarışması İrtibat Kişilerinin belirlenmesi ve bu isimlerin ceviriyarismasi@akmb.gov.tr adresine bildirilmesi için son tarih.

7 Haziran 2024

Atatürk Kültür Merkezinin, Yarışmaya katılacak öğrencilere ilişkin bilgileri içeren formu elektronik ortamda Çeviri Yarışması irtibat

kişilerine göndermesi.

21 Haziran 2024

Yarışmaya katılacak öğrencilere ilişkin bilgilerin, Çeviri Yarışması İrtibat Kişileri tarafından, bahse konu form doldurularak ceviriyarismasi@akmb.gov.tr adresine bildirilmesi.

8 Temmuz 2024 (Saat 18.00’e kadar)

Yarışma günü.

12 Ekim 2024

Eser Değerlendirme Kurulu tarafından değerlendirilen eserlerden dereceye girenlerin www.akmb.gov.tr adresinde ilan edilmesi için son tarih.

25 Ekim 2024

Ödül Töreni

Kasım 2024

SONUÇLAR VE ÖDÜLLENDİRME

Almanca, Fransızca ve İngilizce dillerinin her birinden olmak üzere

·         Birinci öğrenciye 10.000 TL

·         İkinci öğrenciye 7.500 TL

·         Üçüncü öğrenciye 5.000 TL

Sonuçlar, Yarışma sonrasında en kısa sürede Atatürk Kültür Merkezi internet sayfasında ilan edilecek, ayrıca dereceye giren öğrencilere ve Çeviri Yarışması İrtibat Kişilerine e-posta yoluyla bildirilecektir.

YARIŞMA ŞARTNAMESİ İÇİN TIKLAYINIZ.