Madde 8-Engelli Öğrenci Danışmanları: Engelli Öğrenci Birimi ile Fakülteler/ Enstitüler/Yüksekokullar/Meslek Yüksekokulları arasında iş birliğinin sağlanması için her birimden bir öğretim elemanı ‘Engelli Öğrenci Danışmanı’ olarak Fakülte Dekanı/Yüksekokul Müdürü/Enstitü Müdürü tarafından 3 yıl süre ile atanır. Görev süresi biten danışman yeniden atanabilir. Üye görev süresi dolmadan ayrılırsa, kalan süreyi tamamlamak üzere yeni bir danışman görevlendirilir.
Madde 13-Engelli Öğrenci Danışmanlarının Görevleri
1. Engelli öğrenci akademik danışmanları, bulundukları yükseköğretim kurumlarındaki engellilere ilişkin sorunları ve çözüm önerilerini birim toplantıları dışında istendiğinde ve gerektiğinde Koordinatöre sunarlar.
2. Üniversiteye bağlı yükseköğretim kurumlarından birime seçilenler bulundukları yükseköğretim kurumlarındaki engelli öğrenci birim temsilcisi ve engelli öğrenci akademik danışmanı olarak görev yaparlar. Bu görevi ifa ettiklerine dair ilgili bilgi fakülte/yüksekokulun internet sitesinde duyurusu yapılır.
3. Engelli öğrenci akademik danışmanı, engelli öğrencilerin tespiti amacıyla Birim Koordinatörlüğü tarafından gönderilen “Engelli Öğrenci Tarama Anketi”ni uygular, belirtilen süre içerisinde Birim Yönetim Kurulu Başkanlığı’na iletir.
4. Engelli öğrenci akademik danışmanı eğitim ve öğretim yılının başında ve sonunda engelli öğrenciler ile bir araya gelerek engelli öğrencilerin istek ve önerilerini tespit eder, gerekli danışmanlık hizmetini verir ve ilgili toplantı tutanağını Koordinasyon Kurulu’na iletir.
5. Engelli öğrenci akademik danışmanı, eğitim ve öğretim yılının başında ve sonunda üniversite genelinde öğrenim görmekte olan engelli öğrenciler ile yapılacak olan toplantılara, sorumlusu olduğu engelli öğrenciler ile katılır.
6. Engelli öğrenci danışmanı, her bir engelli öğrencinin derslerin işleyişinde ve değerlendirme sınavlarında diğer öğrenciler ile aynı fırsat eşitliğinin sağlanması amacıyla her türlü önlemi alır. Bu konuda gerek görülmesi halinde Koordinasyon Kurulu’ndan görüş alır.