Mobile Logo Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu

Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu

Bilim Söyleşileri Akademi ve Lise Öğrencilerini Buluşturmaya Devam Ediyor

"TÜBİTAK Bilim Söyleşileri etkinlikleri kapsamında Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu Müdürümüz Doç. Dr. Murat ÇOLAK, Gümüşhane, Kelkit Yeniyol 75. Yıl İmam Hatip Ortaokulu'da öğrencileri ile buluştu. Etkinlik kapsamında STEAM (Fen, Teknoloji, Mühendislik, Sanat ve Matematik) ‘‘Döküm Teknolojisi ve Kalıplama Tasarımında Bilgisayar Teknolojilerinin Kullanımı’’ başlıklı sunumu gerçekleştiren ÇOLAK öğrencilere Milli Teknoloji Hamlesinde Döküm Endüstrisinin öneminden bahsederek öğrencilerin sorularını cevapladı."

Söyleşilerde, Millî Teknoloji Hamlesinin sürdürülebilir kalkınma ve öz-yeterlik açısından küresel rekabette belirleyici olacağının altını çizen Doç. Dr. Çolak, "Tekniğin ve teknolojinin kuşattığı çağdaş dünyada ülkelerin yaşam standartlarını ve bağımsızlık göstergelerini belirleyen öncelikli husus, teknoloji üretim kapasitesidir. Son yıllarda ülkemizin küresel aktörler arasındaki konumunu yükselten ve güçlendiren Millî Teknoloji Hamlesi, kendi kendine yetebilme ve sürdürülebilir tam bağımsızlığı tesis etme açısından önemli bir seferberliktir. Tüm vatandaşlarımıza düşen görev, bu tarihsel misyonu sahiplenmek, millî şuurla teknolojiyi kavramak ve ihtiyaçları karşılayacak üretimde rol almaktır. Kariyer hedeflerimizi ve topluma katkı vizyonumuzu bu çerçevede eşgüdümlü hale getirmeliyiz. Bu zamana kadar kat edilen mesafede elde edilen birikimi katlamak için genç zihinlerimizin teknoloji üretimindeki bu millî devrimi sahiplenmesi ve ileriye taşıması gerekiyor. Bunun için, Millî Teknoloji Hamlesinin sacayaklarından biri olan döküm teknolojilerini doğru kavramamız gerekiyor. Çünkü döküm ve tasarım ilişkisi, hayal edilen teknolojinin hayata geçirilmesi için önemli bir yetkinlik. Öğrencilerimizin bu yetkinliği hedeflemelerini önemsiyor ve meslekî kariyer planlamaları açısından önemli bir tercih olduğunu anlatıyoruz. İnanıyorum ki gelecekte bu alanda tarihe geçecek başarılarla göğsümüzü kabartacak olan birçok parlak zihinle etkileşimde bulunduklarını belirtti. Etkinliğe katkılarından dolayı Okul Müdürü Nusret TAŞKIN'a, proje yürütücüsü Fen Bilimler Öğretmeni Elif BULUT'a, Kelkit İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Naci AKTAŞ hocaya ve tüm okul öğretmenlerine  misafirperverliklerinden dolayı teşekkür ederiz.