2024-2025 Uluslararası Öğrenci Alım Süreci Devam Ediyor!

Bayburt Üniversitesi tarafından yapılacak olan 2024-2025 yılı Uluslararası Öğrenci Alımı online başvuruları, 29.07.2024 tarihine kadar devam edecektir. Öğrenciler, yurt dışında yapılan ve denkliği kabul edilen eşdeğer sınav sonuçları, TR-YÖS ve diploma puanlarına göre öğrenciler kabul edilecektir.

DUYURU: Mühendislik Fakültesi, 2024-2025 eğitim yılında Gıda Mühendisliği ve İnşaat Mühendisliği bölümlerine uluslararası öğrenci alacaktır.

Alımla ilgili takvime ulaşmak için tıklayınız.
Başvuru yapmak için tıklayınız.
5 dilde hazırlanan öğrenci kayıt kılavuzlarımıza ulaşmak için tıklayınız.
Kontenjanlara ulaşmak için tıklayınız.
Öğrenim ücretlerine ulaşmak için tıklayınız. (Not: Resmi Gazetede yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile harç  ücretleri, 2024 Ağustos ayında güncellenecektir.)
Sıkça sorulan sorulara ulaşmak için tıklayınız.

NOT: Başvuru yapacak öğrencilerin hangi sınav ile başvuru yapacağı BAYBURT ÜNİVERSİTESİ ÖN LİSANS VE LİSANS DÜZEYİNDE ULUSLARARASI ÖĞRENCİ BAŞVURU, KABUL VE KAYIT İŞLEMLERİ YÖNERGESİNDE ayrıntlı olarak açıklanmaktadır. Yönergeye ulaşmak için tıklayınız.
NOT: Adayların başvuru yaparken güncel ve geçerli mail adresleriyle başvuru yapmaları gerekmektedir.

NOT: Başvuru yapacak adayların  hesaba materyal ücreti olarak 30$ (dolar) yatırmaları gerekmektedir.
MATERYAL ÜCRETİNİN YATIRILACAĞI HESAP BİLGİLERİ:
IBAN NO: TR23 0001 2009 2540 0058 0002 52
BANKA ADI: HALK BANKASI
ALICI ADI:Bayburt Üniverstesi Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı
Açıklama Kısmı :Öğrenci Adı-soyadı  ve pasaport numarası yazılmalıdır.
(Ücretten yapılacak banka kesintileri de gözetilerek ücret yatırılmalıdır
Aday, ücreti yatırdıktan sonra alacağı dekontu başvuru esnasında sisteme yüklemelidir.
(Ücretten yapılacak banka kesintileri de gözetilerek ücret yatırılmalıdır.)

DİKKAT!:  Dekontu olmayan adayların kayıt başvuruları geçersiz sayılacaktır.

TÖMER'le ilgili ayrıntılı bilgi almak için tıklayınız.