Mobile Logo Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu

Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu

2023-2024 Bahar Yarıyılı Mezuniyet Sınavları

Akademik takvim doğrultusunda gerekli şartları taşıyan tüm öğrencilerimizin mezuniyet sınavlarına başvuru hakkı bulunmaktadır.

Mezuniyet Sınavı ile İlgili Yönetmelik:

MADDE 20 – (Değişik: RG-4/3/2018-30350)
(1) Mezuniyet sınavı; mezuniyetine en fazla üç dersi kalan öğrencilere, her yarıyıl bütünleme sınavlarından ve yaz okulu genel sınavlarından sonra akademik takvimde belirtilen tarihlerde yapılan sınavdır.

(2) Öğrencilerin mezuniyet sınavına girebilmeleri için;

a) Dersin/derslerin açıldığı son yarıyılda ilgili derse/derslere kayıtlanmaları,
b) Kayıt yaptırılan dersten/derslerden devam şartını yerine getirmiş olmaları,
c) (a) ve (b) bentlerini yerine getirmek şartıyla akademik takvimde belirtilen sürelerde ilgili bölüm başkanlığına başvuru yapmaları, gerekir.

(3)(Değişik: RG-2/8/2021-31556) Mezuniyet sınavından başarılı olmak için 100 puan üzerinden en az 50 puan almak gerekir, sınavdan 100 puan üzerinden en az 50 puan alamayan öğrenciler için ilgili dersin notu (FF) harf notu olarak kabul edilir. Sınavda alınan not, ara sınav, yarıyıl içi çalışmaları, yarıyıl sonu sınavı ve bütünleme sınavına bakılmadan, o dersin harf notu yerine geçer.

NOT:**Sınav başvuruları başarı durum belgesi (Trankript) ile beraber ilgili bölüm başkanlıklarına yapılacaktır.
(Önlisans ve Lisans Eğitim-Öğretim Yönetmeliği Md.20/2)

Başvuru:

Mezuniyet Başvuru Formu ve Transkript Belgeleri  (Detaylı ve Mezuniyet) ile bölüm sekreterlerliklerine başvuru yapabilirsiniz.
Tıbbi Hizmetler Teknikler Bölümü için: Ferhat ÖZKAN
Eczane Hizmetleri, Sağlık Bakım Hizmetleri, Çocuk Bakımı ve Gençlik Hizmetleri ve Yönetim ve Organizasyon Bölümleri için: Aydanur KABA

Mezuniyet Sınavı Başvuru Formu İçin Tıklayınız.

2023-2024 Yılı Bahar Yarıyılı Mezuniyet Sınav Takvimi

Mezuniyet Sınavı Başvuruları

1 Temmuz 2024
(Mesai Süresi Bitimine Kadar)