Üniversitemizin kuruluşunun 15. yılı münasebetiyle, 16-21 Ekim 2023 tarihleri arasında Bilim, Kültür, Sanat ve Spor ana başlıkları altında düzenlenecek olan 15. Yıl Şenlikleri kapsamında, Meslek Yüksekokulumuzca “Ödüllü Yöresel Yemek Yarışması” düzenlenecektir.
Üniversitemiz personeline ve öğrencilerimize duyurulur.
Yarışmanın İçeriği:
-Yarışmacı tarafından yöresel ana yemek ile tamamlayıcı sebze garnitüründen oluşan menü tabağı hazırlanması,
-Süre 90 dakika
-Kesme doğrama ve pişirme araçları komisyon tarafından sağlanacaktır.
-Yapılması planlanan yemek reçetesinde yer alan her türlü gıda unsuru yarışmacılar tarafından temin edilecektir.
-Yarışma tek aşamalı olarak yapılacaktır.
Başvuru Şartları:
Bayburt Üniversitesi personeli veya öğrencisi olmak
Değerlendirme:
Sunulan yemekler, Aşçılık Programı öğretim elemanlarından oluşan jüri üyeleri (3 üye) tarafından, hijyen kuralları, lezzet uyumu ve sunum teknikleri açısından değerlendirilecektir.
Ödül:
Birinci olan yarışmacıya Çantalı 5’li bıçak seti hediye edilecektir.
Tarih : 19 Ekim 2023
Saat : 09.00-10.30
Yer : Bayburt Üniversitesi Sosyal Bilimler MYO Uygulama Mutfağı
Başvuru Şekli ve Tarihi: 15 Ekim 2023 tarihine kadar sosyalbilimlermyo@bayburt.edu.tr adresine ad-soyad, birim ve/veya öğrenci numarası belirtilerek mail yoluyla yapılacaktır.