Mobile Logo Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı

Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı

Turnitin’in “Yapay Zeka Tespit Aracı” (AI Writing Detection Tool) uygulaması TÜBİTAK EKUAL kapsamında kullanıma sunulmuştur.

Eğitimcilerin, öğrencilerin yazılı çalışmalarında ChatGPT de dahil olmak üzere yapay zeka yazma araçlarının kullanıldığını tespit etmelerine yardımcı olmak için, Benzerlik Raporu özelliğine yapay zeka yazma algılaması eklenmiştir.

Detaylı kullanım kılavuzu için tıklayınız.

● ● ChatGPT veya diğer araçlarda yapay zeka tarafından oluşturulanlar ile karşılaştırıldığında, bir öğrencinin belgesinin ne kadarının gerçek insan yazısı olduğuna dair tahminler elde etmek için AI göstergesini görüntüleyin.

● ● Güçlü raporlama, yapay zeka tarafından yazılmış metni tanımlar ve eğitimcilerin bir sonraki adımlarını belirlemek için ihtiyaç duyduğu bilgileri sağlar.

● ● Yapay zeka yazma tespiti, kullanıcıların mevcut iş akışını tamamlar ve LMS'nizle entegre kalır.