Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Mülkiyet Koruma ve Güvelik Bölümü İş Sağlığı ve Güvenliği Programı Öğretim elemanları Öğr. Gör. İsrafil ERTÜRK ve Öğr. Gör. Yaver SAKA gözetiminde Risk Değerlendirme ve Acil Durum Yönetimi dersleri kapsamında İSG 1 ve 2. sınıf öğrencileri ile Türkiye'nin en büyük dünyanın ise beşinci en yüksek barajı olma özelliğine sahip Artvin / Yusufeli Barajı ve Hidroelektrik Santraline teknik gezi düzenledik. 07.12.2022 tarihinde üniversitemizin sağladığı araç ile gerçekleştirilen gezi, DSİ 26. Bölge Müdürlüğüne bağlı Yusufeli Barajı ve HES Kontrol Şube Müdürü Sezai YILDIZ bey ve ekibi tarafından yapılan güzel karşılama ile başladı, gezi ekibine mihmandarlık yapan Gökhan bey bize baraj ve santralin genel yapısı, teknik özellikleri, kurulu gücü, elektrik üretim süreci gibi uygulamaya dönük detaylı bilgiler verdi.
Türkiye'nin en hızlı akan ırmağı Çoruh Nehri üzerinde inşa edilen bu devasa yapıt 2,5 milyon kişinin elektrik ihtiyacını karşılayacak. 21 Aralık 2012’ de inşasına başlanıp Kasım 2022’de açılışı yapılarak su tutmaya başlayan Barajı'nın yüksekliği 275 metre. Barajda her biri 186 megavatlık güç üreten 3 ünite olup, toplamda 558 megavat kurulu gücüyle yılda 1 milyar 888 milyon kilovatsaat enerji üretme kapasitesine sahip.
Baraj inşaatı bölgenin karayolu ağını da değiştirmiş. Proje ile birlikte karayolları tarafında yapılan 69,2 kilometrelik yeni yol ağında toplam 39 tünel, 19 köprü bulunmakta. Dengeli konsol köprü olarak inşa edilen "Şilenkar", "Tekkale", "Baraj" ve "Yusufeli Merkez" viyadükleri 'teknoloji harikası' özel tasarım köprüler olarak nitelendiriliyor.
Yusufeli Barajı ve HES teknik gezisinin düzenlenmesi imkanını sunan başta Bayburt Üniversitesi Rektörü sayın Prof. Dr. Mutlu TÜRKMEN ve ekibine, teknik gezi sırasında öğrencilerimizi ilgiyle karşılayan ve bilgilendirmeler yapan Yusufeli Barajı ve HES Kontrol Şube Müdürü Sezai YILDIZ bey ve ekibine çok teşekkür ederiz.