Yarışmaya Üniversitemiz personeli ve öğrenciler katılabilir.
Tarih : 20 Mayıs 2025
Yer : Bayburt Üniversitesi Sosyal Bilimler MYO Aşçılık Uygulama Mutfağı
Başvuru Şekli ve Tarihi: 19 Mayıs 2025 tarihine kadar aşağıda yer alan "Katılım Formu" doldurularak sosyalbilimlermyo@bayburt.edu.tr adresine mail yolu ile yapılacaktır.
KATILIM FORMU İÇİN TIKLAYINIZ
Yarışmanın İçeriği:
-Yarışmacı tarafından yöresel ana yemek ile tamamlayıcı sebze garnitüründen oluşan menü tabağı hazırlanması,
-Süre 90 dakika
-Kesme doğrama ve pişirme araçları komisyon tarafından sağlanacaktır.
-Yapılması planlanan yemek reçetesinde yer alan her türlü gıda unsuru yarışmacılar tarafından temin edilecektir.
-Yarışma tek aşamalı olarak yapılacaktır.
Başvuru Şartları:
Bayburt Üniversitesi personeli veya öğrencisi olmak
Değerlendirme:
Sunulan yemekler, Aşçılık Programı öğretim elemanlarından oluşan jüri üyeleri (3 üye) tarafından, hijyen kuralları, lezzet uyumu ve sunum teknikleri açısından değerlendirilecektir.
Ödüller:
Yarışma 1.’sine: Çatal-Bıçak Takımı
Yarışma 2. ve 3.’süne: Çeşitli Hediyeler