Mobile Logo Gıda Tarım ve Hayvancılık Uyg. ve Arş. Merkezi

Gıda Tarım ve Hayvancılık Uyg. ve Arş. Merkezi

DOKAP Bölgesinde Tarımsal Örgütlerin Güçlendirilmesi Çalıştayında Yer Aldık
Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı tarafından TÜBİTAK-TÜSSİDE işbirliği kapsamında 2023-2024 Yılı Yatırım Programında "DOKAP Bölgesinde Tarımsal Örgütlerin Güçlendirilmesi Projesi" uygulanmaktadır. Söz konusu proje ile DOKAP Bölgesinde yer alan tarımsal üretici örgüt, birlik ve kooperatiflerin mevcut durumunun analizinin yapılması, bu analiz neticesinde belirlenen kurumsal ve teknik ihtiyaçlara yönelik teknolojik ve yönetimsel kurumsallaştırma süreçlerinde kısa vadeli eğitim programlarının verilmesi ve iyi uygulama örneklerinin yerinde incelenmesi ile gelişim uygulama planının yapılması ve yol haritasının hayata geçirilmesi planlanmaktadır.
Bu doğrultuda DOKAP bölgesi içerisinde yer alan 11 ilden ilgili kooperatifler, STK'lar ve üniversitelerden temsilciler katılarak bölgenin geliştirilmeye ihtiyaç duyulan konuları, ihtayaçların nasıl giderileceği ve ileriye dönük hangi stratejilerin geliştirileceği hususlarının tartışıldığı çalıştay düzenlenmiştir.
İlgili Çalıştaya Üniversitemizi temsilen Gıda, Tarım ve Hayvancılık Araştırma Merkezi Müdürümüz Dr. Öğr. Üyesi Yahya Yasin YILMAZ katılarak Bayburt ilinin kooperatifler ve üretici birliklerinin durumu ve ihtiyaçları hakkında bilgi vermiştir.