- Hazal ALDEMİR, "Elma Kabuğundan Pektin Ekstraksiyonunun Optimizasyonu ve Model Emülsiyon Sisteminde Kullanımı", Bayburt Üniversitesi, 2023, Tamamlandı
- Nebahat BALDİŞ, "Kavun Çekirdeği Tozu Kullanılarak Elde Edilen Sütün, Su Kefiri Mikroorganizmaları ile Fermantasyonu Sonucu Oluşan Kefirde Fizikokimyasal, Mikrobiyolojik, Duyusal ve Optimizasyon Çalışmaları", Bayburt Üniversitesi, 2021, Devam Ediyor
- Ahmet Mücahit KATRANCI, "Güz Yemişi Bitkisinin (Elaeagnus Umbellata Thunb.) Meyve ve Yapraklarının Farklı Ekstraksiyon Yöntemleri ve Farklı Çözücülerle Antioksidan Aktivite ve Toplam Fenolik Madde Veriminin Belirlenmesi", Bayburt Üniversitesi, 2021, Devam Ediyor
- Zeynep DEMİR, "Kara Kuşburnu (Rosa Pimpinellifolia L.) İlave Edilen Siyah Çayın Bazı Biyoaktif Bileşenlerinin Belirlenmesi", Bayburt Üniversitesi, 2021, Tamamlandı
- Elif REİSOĞLU, "İstanbul İlinde Yaşayan Bazı Meslek Gruplarının Beslenme Alışkanlıkları ve Bu Beslenme Alışkanlıklarını Etkileyen Faktörler", Bayburt Üniversitesi, 2019, Tamamlandı
- Berivan ERGEN, "Rosa Pimpinellifolia L. (Koyungözü) Meyvesinin Bazı Fizikokimyasal Özellikleri ile Antioksidan Aktivite ve Fenolik Profilinin Belirlenmesi", Bayburt Üniversitesi, 2019, Tamamlandı
- Derman KARATAŞ, "İstanbul İlindeki Toplu Yemek Üretim Tesislerinde Iso 22000 Gıda Güvenliği Sistemleri Uygulamalarında Karşılaşılan Problemler ve Çözüm Önerileri", Bayburt Üniversitesi, 2019, Tamamlandı
- Abdulkadir KARABULUT, "Bayburt İlinde Doğal Olarak Bulunan Berberis Vulgaris L. ve Berberis Crataegina Dc. Yabani Meyvelerinin Biyokimyasal Karakterizasyonu", Bayburt Üniversitesi, 2018, Tamamlandı
- Kübra GÜLDEMİR, "Bayburt İlinde Doğal Olarak Bulunan Yabani-Ekşi Elma (Malus Sylvestris Miller)'nın Farklı Yöntemlerle Kurutularak Antioksidan ve Fenolik Madde İçeriklerinin Belirlenmesi", Bayburt Üniversitesi, 2016, Tamamlandı