- Çağrı GÜLER, "Spirulina İlaveli Probiyotik (Lb. Acidophilus) Yoğurtların Bazı Kalite Nitelikleri ve Probiyotik Raf Ömrü", Bayburt Üniversitesi, 2022, Tamamlandı
- Emin USTAOĞLU, "Haşlama Tekniği ve Starter Kültür Kullanımının Golot Peynirinin Olgunlaşma Kriterlerine Etkisinin Araştırılması", Ordu Üniversitesi, 2022, Devam Ediyor
- Özgenur TÜRKMEN, "Farklı Üretim Teknikleri ile Elde Edilen Peynir Mayasının (Rennet) Erzincan Tulum Peyniri Kalite Niteliklerine Etkisi", Bayburt Üniversitesi, 2021, Tamamlandı
- Zehra TÜRKOĞLU, "Resveratrol İlavesinin Klasik ve Probiyotik Kültür Kullanılarak Üretilen Yoğurtların Bazı Kalite Nitelikleri Üzerine Etkisi", Bayburt Üniversitesi, 2019, Tamamlandı
- Hatice KARADENİZ, "Farklı Ortaöğretim Kurumlarında Öğrenim Gören Öğrencilerin Süt ve Süt Ürünleri Tüketim Algısı ve Davranışlarının Belirlenmesi", Bayburt Üniversitesi, 2019, Tamamlandı
- Mehmet Ali SALIK, "Cimin Üzümü (Vitis Vinifera L.) ve Kemah Cevizi (Juglans Regia L.) Karışımı (Saruç) ile Üretilen Probiyotik (Saccharomyces Boulardii) Dondurmaların Bazı Kalite Özellikleri", Bayburt Üniversitesi, 2019, Tamamlandı
- Nurseda KURTOĞLU, "Bayburt Üniversitesi Öğrencilerinin Süt ve Süt Ürünleri Tüketim Alışkanlıklarının Belirlenmesi", Bayburt Üniversitesi, 2018, Tamamlandı
- Emin USTAOĞLU, "Modern Teknikle Üretimi Gerçekleştirilen Bayburt Karın Kaymağının Bazı Biyokimyasal, Mikrobiyolojik ve Organoleptik Özelliklerinin Araştırılması", Bayburt Üniversitesi, 2018, Tamamlandı
- Hümeyra İSPİRLİ, "Erzincan Tulum Peynirinden Laktik Asit Bakterilerinin (Lab) İzolasyonu, Moleküler Metotlarla Tanımlanması ve Ekzopolisakkarit (Eps) Üretim Potansiyellerinin Genetik Olarak Belirlenmesi", Bayburt Üniversitesi, 2016, Tamamlandı
- Esra SARAÇ, "Türkiye`de Üretilen İşlenmiş Süt ve Bazı Süt Ürünleri ile Giresun Yöresinde Üretilen Çiğ Sütlerin Aflatoksin M1 Düzeylerinin Araştırılması", Afyon Kocatepe Üniversitesi, 2012, Tamamlandı