Bayburt Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Sağlık Yönetimi Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Mehmet KILINÇ yürütücülüğünde 7-8 Mart 2024 tarihleri arasında gerçekleşecek olan TÜBİTAK 2237-A Sağlık Bilimleri Alanında Teknoloji Odaklı Girişimcilik, Patent Süreçleri ve Finansman Sağlama Eğitimi Başvuruları Başladı.

Sağlık alanında hızla gelişen bilim ve teknoloji, hastalıkların önlenmesine, bireylerin kaybettikleri sağlığına yeniden kavuşmalarına ve toplumsal sağlığın geliştirilmesine büyük oranda katkı sağlamaktadır. Fakat ülkelerin küresel boyuttaki bu gelişime uyum sağlamaları bilime ve teknolojiye yapılan yatırımlarla birlikte sağlık harcamalarını arttıran bir faktör olarak karşımıza çıkmaktadır. Birçok ülkede olduğu gibi Türkiye’nin de sağlık harcamalarına ayırdığı bütçe toplam bütçenin içerisinde oldukça ciddi boyutlara ulaşmaktadır. Sağlık harcamalarında etkinliğin arttırılması ve ayrılan bütçenin daha verimli değerlendirilebilmesi için sağlık alanında ve teknolojisinde geliştirilen projelerin patentlerinin alınması ve üretime geçilebilmesi için en uygun finansal desteğin sağlanması gerekmektedir. Bu bakımdan yapılacak olan etkinlik ile sağlık bilim ve teknolojilerindeki son gelişmelerin incelenmesi, sağlık alanındaki projelerin patentlerinin alınması ve finansmanının sağlanması konusunda bilgi düzeyinin arttırılması ve sağlıkta girişimcilik bilincinin oluşturulması amaçlanmaktadır.

Detaylı bilgi ve başvuru süreçleri için afişi inceleyebilir https://bayu2237.bayburt.edu.tr/saglik3 adresini ziyaret edebilirsiniz.