Sosyal ve Beşerî Bilimler Alanında Akademik Düzeyde Bilimsel Araştırma Projesi Hazırlama Eğitimi (2237-B)

Bayburt Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi Uygulama ve Araştırma Merkezi Bünyesinde TÜBİTAK 2237-B Proje Eğitimi Etkinliklerini Destekleme Programı tarafından desteklenen "Sosyal ve Beşerî Bilimler Alanında Akademik Düzeyde Bilimsel Araştırma Projesi Hazırlama Eğitimi" 5-7 Mayıs 2023 tarihleri arasından yüz yüze olarak gerçekleştirilecektir.

Katılımcılara: proje mantığı, proje hazırlama öncesi bilinmesi gereken; temel kavramlar (bilgi, bilim, bilimsel araştırma, bilimsel etkinlikler, bilimsel araştırma ile ilgili deyimler), bilimsel araştırma konusunun seçimi, hipotez kurma, araştırmanın planlanması, proje yönetimi, araştırma sonuçlarının analizi ve dokümantasyonu konuları etkileşimli seminerlerle anlatılacaktır.

Eğitimin katılımcı sayısı 30 kişi ile sınırlı olup, katılımcıların yol, konaklama ve iaşe giderlerinin TÜBİTAK tarafından karşılanacaktır.

Katılım için son başvuru tarihi: 24.03.2023

Başvuru İçin
TIKLAYINIZ

Katılımcılarda aranan TÜBİTAK tarafından belirlenen koşullar:

1- Doktora/tıpta, diş hekimliğinde, eczacılıkta, veteriner hekimlikte uzmanlık/sanatta yeterlik derecesine sahip olması, doktora/tıpta, diş hekimliğinde, eczacılıkta, veteriner hekimlikte uzmanlık/sanatta yeterlik öğrencisi olması durumunda ise doktora yeterliğini almış olması,
2- Etkinliğe bir proje önerisi ile katılıyor olması,
3-TÜBİTAK Araştırma Destek Programları Başkanlığı (ARDEB) tarafından desteklenen ulusal ve uluslararası projelerden (ikili ve çok taraflı uluslararası projeler, COST vb.) herhangi birini yürütmüyor/ yürütmemiş olması, (Daha önce TÜBİTAK’a proje sunmuş katılımcı olması tercih edilir.)

4- Daha önce bu program kapsamında desteklenen bir proje eğitimine katılmamış olması,

5- Katılımcıların TÜBİTAK ARBİS veri tabanına kayıtlı olması,
6- OHAL kapsamında yürürlüğe konulan Kanun Hükmünde Kararnameler ile doğrudan veya anılan Kanun Hükmünde Kararnamelerde öngörülen usuller çerçevesinde meslekten, kamu görevinden veya ilgili kurumların teşkilatından çıkarılmamış olması.

İletişim: Öğr. Gör. Mehmet Memiş
Telefon: 05380581931