Mobile Logo Teknoloji Transfer Ofisi Uyg. ve Arş. Merkezi
Prof. Dr. Ali Savaş BÜLBÜL koordinatörlüğünde TÜBİTAK 2237-A kapsamında desteklenen "Afet ve Acil Durumlarda Her Yönüyle Sağlık" başlıklı eğitim programına kayıtlar başladı.

Eğitim 14-15-16 Ekim 2024 tarihlerinde Prof. Dr. Gökhan Budak Konferans Salonunda gerçekleştirilecektir.

Afet ve acil durumlar ile insani yardım faaliyetleri kapsamında sunulan sağlık hizmetlerinin yurt içi ve yurt dışında kaliteli, etkin ve verimli olarak yürütülmesini planlamak ve sağlamak amacıyla zarar azaltma, hazırlık, erken uyarı, müdahale ve iyileştirme evrelerine ait faaliyetlerin gerçekleştirilmesine, sevk ve idaresine, ilgili tüm kurum ve kuruluşlar arasında koordinasyonun sağlanmasına dair usul ve esasların belirlenmesi ve bunların aktarılması son derece önemlidir. Afet anında ve sonrasında bireylere ulaştırılacak olan yardımların neler olduğu ve nasıl uygulandığı hakkında eğitim düzenlenerek bu konuda farkındalığın artması ve olası eksikliklerin fark edilmesi amaçlanmaktadır.

Etkinlik, Karadeniz Teknik Üniversitesi, Giresun Üniversitesi, Gümüşhane Üniversitesi, Atatürk Üniversitesi, Trabzon Üniversitesi, Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Bayburt Üniversitesi, Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi, Kahramanmaraş İl Sağlık Müdürlüğü ve UMKE Trabzon’dan gelen alanında uzman ve deneyimli eğitmenler tarafından gerçekleştirilecektir.

Toplamda 22 saat sürecek olan bu eğitim, özellikle öğrencilerin ve alana ilgi duyan kişilerin bilgi düzeyini artırmayı amaçlamaktadır. Programa katılım sağlamak için afişte yer alan kare kodu okutabilir ya da kayıt linkinden başvuruda bulunabilirsiniz.

Detaylı bilgi için etkinlik sayfası: https://bayu2237.bayburt.edu.tr/afet-acildurum

Kayıt Linki: https://forms.gle/cMEm58McWqGZGFAA8

Yayın Tarihi:   , Son Günc. Tarihi: