ÜNİDES 3. Dönem sonuçlarıyla birlikte, bir yıl içinde en fazla bir kez proje destek kazanma hakkı olan toplulukların %60’ı proje desteği almaya hak kazandı. ÜNİDES’in bir yılda 4 dönem çağrıya çıktığı göz önüne alındığında, mevcut başarı grafiğiyle öğrenci topluluklarının %88’inin etkinliklerini proje desteğiyle sürdüreceği ve toplamda ortalama 6,5 milyon liralık desteğin üniversitemize kazandırılacağı öngörülüyor.
Rektörümüz Prof. Dr. Mutlu Türkmen, üniversitemizde gelişen proje kültürüne dikkat çekerek elde edilen başarının sürdürülebilirliğine vurgu yaptı. Başarının tesadüf değil, gelenek haline geldiğini ifade eden Rektörümüz Türkmen, öğrenci topluluklarının kendi kaynaklarını oluşturarak amaçlarını gerçekleştirmelerinin ve bu süreçte aktivist bir öğrenci yapısı sergilemelerinin üniversite kültürüne önemli katkılar sağladığını belirtti. Üniversitemizin hedefinin, önümüzdeki yıl dört dönem sonunda öğrenci topluluklarının en az %90’ının ÜNİDES destek hakkı kazanması olduğunu dile getirdi.
Rektörümüz Türkmen, sürece katkı sunan Teknoloji Transfer Ofisi’ne, Genç Ofis’e, topluluk danışmanı akademisyenlere ve projeleri yürüten öğrencilere teşekkür etti. Asıl teşekkürü ise öğrencilerin kendilerini ve hayallerini gerçekleştirmelerine imkân tanıyan Gençlik ve Spor Bakanlığı’na iletti.
