Depremden Etkilenen Öğrencilerin Katkı Payı ve Öğrenim Ücreti İadesi Hakkında

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının ilgi yazısı ile 06 Şubat 2023 tarihinde yaşanan ve 10 ilimizi etkileyen deprem nedeniyle olağanüstü hal ilan edilen illerde ikamet eden öğrenciler katkı payı ve öğrenim ücreti ödemesinden muaf tutulmuş ve tahsil edilmiş 2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı bahar dönemi katkı payı ve öğrenim ücretleri öğrencilerin hesaplarına iade edilmiştir.

Ayrıca öğrencilerimizin ikametgâhları bu illerde olmayan ancak ailesinin (Anne, Baba, Eş) ikametgâhları OHAL ilen edilen illerde olan öğrenciler de 2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı bahar dönemi katkı payı ve öğrenim ücretlerinden muaf tutulmuş olup katkı payı ve öğrenim ücreti yatıran öğrenciler için iade süreci başlatılacaktır.

Ailesinin ikametgâhı OHAL ilan edilen illerde olan öğrencilerimiz;

1-      Dilekçe (Dilekçe için TIKLAYINIZ)

2-      T.C. Kimlik Belgesi (Arkalı-Önlü Fotokopi)

3-      Ailenin İkametgâh Belgesi

Yukarda sayılan evrakları posta yoluyla veya sks@bayburt.edu.tr adresine evrakları taratıp göndererek iade talebinde bulanabileceklerdir.

NOT: YÖK ilgi yazısı kapsamında Üniversitemizde eğitim gören yabancı uyruklu öğrenciler 2022-2023 Bahar dönemi katkı payı ve öğrenim ücreti ödemesinden muaf tutulmamış ve bu öğrencilere ücret iadesi yapılmayacaktır.

E-Posta Adresi:
sks@bayburt.edu.tr