2023-2024 Akademik Yılı Mezuniyet Coşkusu Yaşandı
2023-2024 Akademik Yılı Lisans (Fakülteler) Mezuniyet Töreninde buluşan öğrencilerimiz, akademisyenlerimiz ve öğrenci aileleri, mezuniyet coşkusu yaşadılar.  

Busenaz Sürmeneli Spor Salonunda, bölümlerin selamlama geçişlerine sahne olan törende alkışlar eşliğinde yürüyen kortejleri, aileler ve akademisyenler alkışlarla karşıladı. Filistin'e destek pankartları başta olmak üzere öğrenim alanları ile ilgili mesajlar içeren pankartları taşıyan kortejler, büyük alkışlarla tören alandaki yerlerini aldılar. Tüm öğrencilerin yerlerini almalarının ardından şehitlerimiz için saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende, resmî olarak tescillenen Bayburt Üniversitesi Marşı'nın lansmanı da yapıldı ve Bayburt Halk Oyunları ekibinin gösterisi gerçekleşti. 

Konuşmalarla devam eden törende ilk olarak, lisans düzeyi genel birincisi, Spor Bilimleri Fakültesi öğrencisi Zehranur Usta, tüm mezun öğrencileri temsilen konuştu. Konuşmasında, öğrencilik deneyiminin zor ve meşakkatli süreçlerinde aile kavramının ne denli önemli olduğuna dikkat çeken Usta, ailelerinin desteğini açıklarken, Üniversitemizin de bir aile olarak tüm öğrencileri kucaklamasının derin manasından bahsetti. Tüm öğrenciler adına başladıkları yeni yolculuğun bir son değil, birlikte açılan yeni bir sayfa olduğunu söyleyen Usta, Üniversitemiz ailesinin bir üyesi olmayı hayat boyu gururla sürdüreceklerini belirtti. Usta'nın konuşmasının ardından kürsüyü teşrif eden Rektörümüz Prof. Dr. Mutlu Türkmen, koronavirüs salgınının ve Asrın Felaketi olarak adlandırılan Kahramanmaraş merkezli depremlerin neden olduğu mücbir durumların etkisiyle uzaktan eğitimi tecrübe eden neslin mezuniyetine ortak olduklarını bildirerek, "Bu özel öğrencilerimiz, zorluklarla sürdürdükleri eğitim hayatlarıyla bugün gerçek anlamda olağanüstü bir başarıyı sergilediler. Üstelik olağanüstü bir empati örneği göstererek Filistin'in acısını hepimizin yüreklerine taşıdılar. Böylesi değer donanmış bir neslin mezuniyetine tanık ve paydaş olmayı onur kabul ediyor, her birine yürekleri kadar güzel bir hayat diliyorum." dedi.

Rektörümüz Türkmen'den sonra kürsüyü teşrif eden Belediye Başkanı Mete Memiş de öğrencilerimizi tebrik ettiği konuşmasında Filistin hassasiyetine dair takdirini dile getirdi. Memiş aynı zamanda Doğu Türkistan'daki zulmü de her platformda savunmanın elzem olduğunu sözlerine ekledi. 
 
Törenin son hitap ve tebrik konuşmasında tüm öğrencilerimizin ve Üniversitemiz ailesinin mezuniyet coşkusunu paylaştığını bildiren Vali Mustafa Eldivan, öğrencilerimizi tebrik ederek başarı temennilerini paylaştı. Ülkemizin geleceğinde üniversite mezunu nesillere düşen sorumlulukları hatırlatan Vali Eldivan, yalnızca mesleki gelişim, sosyal sorumluluk ve toplumsal katkıya indirgenmeden her türlü kişisel gelişim katkısının da sürdürülebilirliğin kilit faydaları arasında yer aldığını kaydetti. 

Tören, Üniversite lisans programlarını genel olarak ilk üç derece ile bitiren öğrencilere ve fakülte düzeyini ilk üç sırada bitiren öğrencilere başarı plaketlerini takdimi; bölüm birincilerine ve tüm öğrencilere ise başarı belgelerinin takdimiyle devam etti.  Lisans düzeyi genel birinci, ikincisi ve üçüncüsüne plaket takdiminde Rektörümüz Türkmen'e, Vali Mustafa Eldivan, Belediye Başkanı Mete Memiş, İl Emniyet Müdürü Nihat Uzun, İl Jandarma Komutanı Albay Dr. Talha Övet eşlik etti. Törenin sonunda, herkesin beklediği kep atma seramonisine geçildi. Hep birlikte geri sayıma eşlik eden öğrenciler, hep bir elden keplerini havaya fırlattılar. Yüzlerce kepin havaya saçıldığı etkileyici manzalara sahne olan kep atma anı, birçok konuk tarafından videoya alındı. 

Törenin sonunda, Sanat ve Tasarım Fakültesi Müzik Bölümü Korosu tarafından "mezuniyet parçaları" temasıyla verilen mini konsere gönüllerince eşlik eden öğrenciler, günü, şarkılarla tamamladılar.
Yayın Tarihi: 
Erişilebilirlik Menüsü

Ekran Okuyucu

Seçili Alan Okuyucu

Bağlantı Vurgula İkonu

Bağlantı Vurgula

Metni Büyüt İkonu

Büyük MEtin

Metni Sola Hizala

İmleç

Okuma Kılavuzu

Okuma Maskesi

Disleksi Dostu

Kontrast

Solgunlaştırma

Düşük Doygunluk

Yüksek Doygunluk

Yukarı