Page 35 - sayi21
P. 35
Bayburt’ta
Kamu-Üniversite-Sanayi İşbirliği
Meyvelerini Vermeye Başladı
Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Selçuk Coşkun, KÜSİ (Kamu-Üniversite-Sanayi
İşbirliği) kapsamında bir yılı aşkın süredir üzerinde çalışma yapılan proje neticesinde
KOSGEB’den hibe desteği almaya hak kazanan Kahvaltı Dünyası Süt Ürünleri İşleme
Tesisini ziyaret etti.
Bayburt Üniversitesi öğretim üyelerinden Dr. Bayburt Üniversitesinin akademik ve sektörel
Öğr. Üyesi Hamid Yılmaz ve KÜSİ Bayburt İl Tem- katkılarıyla hayata geçen proje hakkında açıkla-
silciliğini görevini de yürüten Dr. Öğr. Üyesi Murat mada bulunan Rektör Coşkun, yeni nesil bir eğitim
Çolak danışmanlığında sürdürülen çalışmaların kurumu vizyonuyla toplumun her kademesindeki
olumlu neticelenmesi sonrasında KOSGEB’den girişimci hareketleri ve sektörel kalkınmayı des-
destek alan Bayburt Organize Sanayi Bölgesinde- teklediklerini dile getirdi. Coşkun, işletme içerisin-
ki Kahvaltı Dünyası Süt Ürünleri İşleme Tesisinde de ihraç ürünü olarak yer alan Kurut Peynirine
üretim hacmi büyüdü. Proje danışmanları Yılmaz ait Ar-Ge çalışmalarının üniversite tarafından
ve Çolak ile birlikte işletmeyi ziyaret eden Rektör gerçekleştirildiğini, aynı zamanda işletme moder-
Coşkun, ürünler ve üretim süreçlerini inceleye- nizasyonu ve yeni istihdamların da önünün aça-
rek çeşitli bilgiler aldı. cak hamleler yaptıklarını söyledi.
EYLÜL - EKİM - KASIM - ARALIK 2019 33