Page 35 - sayi21
P. 35

Bayburt’ta



            Kamu-Üniversite-Sanayi İşbirliği



                 Meyvelerini Vermeye Başladı




            Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Selçuk Coşkun, KÜSİ (Kamu-Üniversite-Sanayi
          İşbirliği) kapsamında bir yılı aşkın süredir üzerinde çalışma yapılan proje neticesinde
           KOSGEB’den hibe desteği almaya hak kazanan Kahvaltı Dünyası Süt Ürünleri İşleme
                                               Tesisini ziyaret etti.











































                Bayburt Üniversitesi öğretim üyelerinden Dr.     Bayburt Üniversitesinin akademik ve sektörel
            Öğr. Üyesi Hamid Yılmaz ve KÜSİ Bayburt İl Tem-  katkılarıyla hayata geçen proje hakkında açıkla-
            silciliğini görevini de yürüten Dr. Öğr. Üyesi Murat  mada bulunan Rektör Coşkun, yeni nesil bir eğitim
            Çolak danışmanlığında sürdürülen çalışmaların  kurumu vizyonuyla toplumun her kademesindeki
            olumlu neticelenmesi sonrasında KOSGEB’den  girişimci hareketleri ve sektörel kalkınmayı des-
            destek alan Bayburt Organize Sanayi Bölgesinde-  teklediklerini dile getirdi. Coşkun, işletme içerisin-
            ki Kahvaltı Dünyası Süt Ürünleri İşleme Tesisinde  de ihraç ürünü olarak yer alan Kurut Peynirine
            üretim hacmi büyüdü. Proje danışmanları Yılmaz  ait Ar-Ge çalışmalarının üniversite tarafından
            ve Çolak ile birlikte işletmeyi ziyaret eden Rektör  gerçekleştirildiğini, aynı zamanda işletme moder-
            Coşkun, ürünler ve üretim süreçlerini inceleye-  nizasyonu ve yeni istihdamların da önünün aça-
            rek çeşitli bilgiler aldı.                       cak hamleler yaptıklarını söyledi.







                                                            EYLÜL - EKİM - KASIM - ARALIK  2019           33
   30   31   32   33   34   35   36   37   38   39   40