Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı'na bağlı Gıda Mühendisliği (Atatürk Üniv. Ortak) tezli yüksek programı toplam 42 öğrenci mezun etmiştir.
Öğrencilerimizi tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.
Tezleri erişim için tıklayınız.
Öğrencilerimizi tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.
Tezleri erişim için tıklayınız.
Tez No | Yıl | Tez Türü | Yazar | Tez Danışman | Tez Adı (Orijinal/Çeviri) |
---|---|---|---|---|---|
787349 | 2023 | Yüksek Lisans | HAZAL ALDEMİR | Dr. Öğr. Üyesi Aybike KAMİLOĞLU | Elma kabuğundan pektin ekstraksiyonunun optimizasyonu ve model emülsiyon sisteminde kullanımı |
766837 | 2022 | Yüksek Lisans | PINAR BALUKEN | Dr. Öğr. Üyesi Aybike KAMİLOĞLU | Kahve çekirdeği ekstraktı ile selenyum nanopartikül üretimi |
762913 | 2022 | Yüksek Lisans | ÇAĞRI GÜLER | Doç. Dr. Ayla ARSLANER | Spirulina ilaveli probiyotik (Lb. acidophilus) yoğurtların bazı kalite nitelikleri ve probiyotik raf ömrü |
755187 | 2022 | Yüksek Lisans | NUR YÜCEL KONT | Prof. Dr. Ümmügülsüm ERDOĞAN | Alternan bazlı çinko nanopartikül üretimi ve fonksiyonel etkilerinin belirlenmesi |
712677 | 2022 | Yüksek Lisans | FEVZİ BEKAR | Dr. Öğr. Üyesi Aybike KAMİLOĞLU | Lactobacıllus pentosus KS27'nin ekzopolisakkarit üretimi ve üretim koşullarının optimizasyonu |
701041 | 2021 | Yüksek Lisans | BÜŞRA KICIK | Dr. Öğr. Üyesi Hamit Emre KIZIL | Bayburt yöresinde doğal olarak yetişen siyah kuşburnu (Rosa pimpinellifolia L.) meyvesinin bazı biyolojik aktivitelerin belirlenmesi |
700456 | 2021 | Yüksek Lisans | HABİBE MEMİŞ | Dr. Öğr. Üyesi Aybike KAMİLOĞLU | Levilactobacillus brevis AK19B suşu ile γ-aminobütirik asit üretiminin optimizasyonu |
698052 | 2021 | Yüksek Lisans | SELİME ÜSTÜN | Dr. Öğr. Üyesi Hamit Emre KIZIL | Greyfurt, kamkat ve hünnap meyvelerinden elde edilen pektin ve 3 farklı modifiyesinin kimyasal kompozisyonun belirlenmesi ve MKN-45 hücre hattındaki sitotoksik etkilerinin tespiti |
683654 | 2021 | Yüksek Lisans | FATMA KÜBRA ALTUNCU | Dr. Öğr. Üyesi Aybike KAMİLOĞLU | Tarhun ekstraktı ile gümüş nanopartikül sentezi |
682916 | 2021 | Yüksek Lisans | ÖZGENUR TÜRKMEN | Doç. Dr. Ayla ARSLANER | Farklı üretim teknikleri ile elde edilen peynir mayasının (rennet) erzincan tulum peyniri kalite niteliklerine etkisi |
682503 | 2021 | Yüksek Lisans | MERVENUR KAVİ | Prof. Dr. Engin ŞAHİN | Box-behnken tasarım tabanlı optimizasyon stratejisi kullanılarak lactobacillus senmaizuke biyokatalizörü ile 4-metoksi asetofenon'un asimetrik indirgenmesi |
678815 | 2021 | Yüksek Lisans | ZEYNEP DEMİR | Dr. Öğr. Üyesi Özlem ÇAKIR | Kara kuşburnu (Rosa pimpinellifolia L.) ilave edilen siyah çayın bazı biyoaktif bileşenlerinin belirlenmesi |
657630 | 2021 | Yüksek Lisans | NİDA SEZİN ÇOLAK | Prof. Dr. Engin ŞAHİN | Yanıt yüzey metodolojisi optimizasyon stratejisi kullanılarak Lactobacillus senmaizukei biyokatalizörü ile asetofenon türevlerinin asimetrik indirgenmesi |
624338 | 2020 | Yüksek Lisans | MELİKE VURMAZ | Doç. Dr. Enes DERTLİ | Geleneksel yoğurtlardan izole edilen streptococcus thermophilus ve lactobacillus delbrueckii subsp. bulgaricus izolatlarının moleküler tanımlanması ve endüstriyel öneme sahip özelliklerinin araştırılması |
624335 | 2020 | Yüksek Lisans | YASEMİN KAYA | Doç. Dr. Enes DERTLİ | Farklı kaynaklardan izole edilen laktik asit bakterilerinin (LAB) probiyotik potansiyelinin belirlenmesi |
609015 | 2019 | Yüksek Lisans | YASEMİN BAYDAŞ | Prof. Dr. Engin ŞAHİN | Lactobacillus kefiri p2 biyokatalizörü ile aromatik ve heteroaromatik prokiral ketonların asimetrik indirgenmesi |
603055 | 2019 | Yüksek Lisans | SEHER KILINÇ | Doç. Dr. Hüseyin SERENCAM | Yenilebilir pleurotus eryngii mantarlarının antioksidan aktiviteleri, fenolik bileşenleri ve mineral madde içeriklerinin belirlenmesi |
601798 | 2019 | Yüksek Lisans | RABİA TALAY | Prof. Dr. Ümmügülsüm ERDOĞAN | Goji berry pestili üretiminde farklı formülasyon ve pişirme süresinin ürünün kalite parametreleri üzerine etkisi |
592596 | 2019 | Yüksek Lisans | OSMAN TOLGA BALABAN | Dr. Öğr. Üyesi Aybike KAMİLOĞLU | Siyah çay üretiminde, çayın bazı fizikokimyasal ve biyoaktif özelliklerinin araştırılması |
587259 | 2019 | Yüksek Lisans | ARZU YAŞAR EROĞLU | Doç. Dr. Enes DERTLİ | Yabani kızamık (Berberis vulgaris L.) ve karamuk (Berberis crataegina DC.) meyvelerinin bazı fizikokimyasal özellikleri ile antioksidan ve antimikrobiyal kapasitesinin tespit edilmesi |
584705 | 2019 | Yüksek Lisans | SABİHA KAYABAŞI | Doç. Dr. Enes DERTLİ | Yeni nesil teknikler kullanılarak hazırlanan propolis ekstraktlarının fitokimyasal özelliklerinin ve antioksidan kapasitelerinin karşılaştırılması |
549616 | 2019 | Yüksek Lisans | OĞUR KASIRGA | Doç. Dr. Hüseyin SERENCAM | Şırnak yöresinde üretilen balların fiziksel ve biyokimyasal özelliklerinin belirlenmesi |
548626 | 2019 | Yüksek Lisans | ALİ GÜMÜŞ | Doç. Dr. Hüseyin SERENCAM | Geleneksel turşulardan izole edilen laktik asit bakterilerinin çeşitli ağır metalleri bağlama kapasitesinin belirlenmesi |
548474 | 2019 | Yüksek Lisans | BERİVAN ERGEN | Dr. Öğr. Üyesi Özlem ÇAKIR | Rosa pimpinellifolia L. (Koyungözü) meyvesinin bazı fizikokimyasal özellikleri ile antioksidan aktivite ve fenolik profilinin belirlenmesi |
547645 | 2019 | Yüksek Lisans | ZEHRA TÜRKOĞLU | Doç. Dr. Ayla ARSLANER | Resveratrol ilavesinin klasik ve probiyotik kültür kullanılarak üretilen yoğurtların bazı kalite nitelikleri üzerine etkisi |
545318 | 2019 | Yüksek Lisans | HATİCE KARADENİZ | Doç. Dr. Ayla ARSLANER | Farklı ortaöğretim kurumlarında öğrenim gören öğrencilerin süt ve süt ürünleri tüketim algısı ve davranışlarının belirlenmesi |
544161 | 2019 | Yüksek Lisans | CANER TOZLU | Prof. Dr. Engin ŞAHİN | Weissella paramesenteroides biyokatalizörü ile prokiral ketonların asimetrik indirgenmesi |
541005 | 2018 | Yüksek Lisans | KÜBRA PURUTOĞLU | Doç. Dr. Enes DERTLİ | Geleneksel kefir danelerinden izole edilen laktik asit bakterileri ve mayaların tanımlanması ile bu mikroorganizmaların bazı fonksiyonel özelliklerinin belirlenmesi |
538912 | 2019 | Yüksek Lisans | Esra Karaca | Prof. Dr. Ümmügülsüm ERDOĞAN | Farklı kurutma yöntemlerinin hünnap (Zizyphus jujuba Mill.) pestilinin fizikokimyasal ve duyusal özellikleri üzerine etkisi |
536394 | 2019 | Yüksek Lisans | AYŞE YUVAŞEN | Dr. Öğr. Üyesi Emine MACİT | Kars kaşarının mikrobiyal forasının ön olgunlaştırma periyodu boyunca değişimi ve gelişimi |
536259 | 2019 | Yüksek Lisans | MEHMET ALİ SALIK | Doç. Dr. Ayla ARSLANER | Cimin üzümü (Vitis vinifera L.) ve Kemah cevizi (Juglans regia L.) karışımı (Saruç) ile üretilen probiyotik (Saccharomyces boulardii) dondurmaların bazı kalite özellikleri |
535829 | 2019 | Yüksek Lisans | DERMAN KARATAŞ | Dr. Öğr. Üyesi Özlem ÇAKIR | İstanbul ilindeki toplu yemek üretim tesislerinde ISO 22000 gıda güvenliği sistemleri uygulamalarında karşılaşılan problemler ve çözüm önerileri |
507305 | 2018 | Yüksek Lisans | NURSEDA KURTOĞLU | Doç. Dr. Ayla ARSLANER | Bayburt Üniversitesi öğrencilerinin süt ve süt ürünleri tüketim alışkanlıklarının belirlenmesi |
504625 | 2018 | Yüksek Lisans | ABDULKADİR KARABULUT | Dr. Öğr. Üyesi Özlem ÇAKIR | Bayburt ilinde doğal olarak bulunan Berberis vulgaris L. ve Berberis crataegina DC. yabani meyvelerinin biyokimyasal karakterizasyonu |
487892 | 2018 | Yüksek Lisans | EMİN USTAOĞLU | Doç. Dr. Ayla ARSLANER | Modern teknikle üretimi gerçekleştirilen Bayburt karın kaymağının bazı biyokimyasal, mikrobiyolojik ve organoleptik özelliklerinin araştırılması |
487891 | 2017 | Yüksek Lisans | SELDA ÖKSÜZ | Prof. Dr. Engin ŞAHİN | Lactobacillus paracasei ile prokiral aromatik ketonların asimetrik indirgenmesi |
468043 | 2017 | Yüksek Lisans | ZÜHAL ALKAY | Doç. Dr. Enes DERTLİ | Ekşi hamur ve ekşi hamur ekmeği üretiminde farklı tahıl tanelerinin fonksiyonel etkilerinin incelenmesi |
444950 | 2016 | Yüksek Lisans | TUĞBA ERDOĞAN | Dr. Öğr. Üyesi Hasan Hüseyin KARA | Farklı yöntemlerle kurutulan Bayburt yöresi tarhun (Artemisia dracunculus) bitkisinin fonksiyonel nitelikler ve bitkisel yağ stabilitesine etkisi bakımından araştırılması |
444949 | 2016 | Yüksek Lisans | KÜBRA CANPOLAT | Dr. Öğr. Üyesi Özlem ÇAKIR | Bayburt ilinde doğal olarak bulunan yabani-ekşi elma (Malus sylvestris Miller)'nın farklı yöntemlerle kurutularak antioksidan ve fenolik madde içeriklerinin belirlenmesi |
430239 | 2016 | Yüksek Lisans | HÜMEYRA İSPİRLİ | Doç. Dr. Ayla ARSLANER | Erzincan tulum peynirinden laktik asit bakterilerinin (LAB) izolasyonu, moleküler metotlarla tanımlanması ve ekzopolisakkarit (EPS) üretim potansiyellerinin genetik olarak belirlenmesi |
430238 | 2016 | Yüksek Lisans | FATMA NUR DEMİRBAŞ | Doç. Dr. Enes DERTLİ | Ekşi hamur kaynaklı bazı laktik asit bakterilerinin teknofonksiyonel özelliklerinin belirlenmesi |