Yüksek Lisans Tezleri |
|||
1 |
TUĞBA HAMURCU |
2016 |
Farklı yöntemlerle kurutulan Bayburt yöresi tarhun (Artemisia dracunculus) bitkisinin fonksiyonel nitelikler ve bitkisel yağ stabilitesine etkisi bakımından araştırılması |
|
|
|
Research of tarragon plant (Artemisia dracunculus) that is grown in Bayburt area which is dried by various methods in terms of functional traits and vegetable oil stability effect |
|
|
|
|
2 |
HÜMEYRA İSPİRLİ |
2016 |
Erzincan tulum peynirinden laktik asit bakterilerinin (LAB) izolasyonu, moleküler metotlarla tanımlanması ve ekzopolisakkarit (EPS) üretim potansiyellerinin genetik olarak belirlenmesi |
|
|
|
Isolation of lactic acid bacteria (LAB) from erzincan tulum cheese, determination by molecular methods and genetically determining of their exopolysacchari̇des (EPS) production potential |
|
|
|
|
3 |
KÜBRA GÜLDEMİR |
2016 |
Bayburt ilinde doğal olarak bulunan yabani-ekşi elma (Malus sylvestris Miller)'nın farklı yöntemlerle kurutularak antioksidan ve fenolik madde içeriklerinin belirlenmesi |
|
|
|
Determination of antioxidant and phenolic contents of wild-sour apple (Malus sylvestris Miller) naturally found in Bayburt city using different drying techniques |
|
|
|
|
4 |
FATMA NUR DEMİRBAŞ |
2016 |
Ekşi hamur kaynaklı bazı laktik asit bakterilerinin teknofonksiyonel özelliklerinin belirlenmesi |
|
|
|
Determination of technofunctional properties of some lactic acid bacteria species isolated from sourdough |
|
|
|
|
5 |
ZÜHAL ALKAY |
2017 |
Ekşi hamur ve ekşi hamur ekmeği üretiminde farklı tahıl tanelerinin fonksiyonel etkilerinin incelenmesi |
|
|
|
Investigation of the functional effects of different grain sources in sour dough and sour dough bread production |
|
|
|
|
6 |
SELDA ÖKSÜZ |
2017 |
Lactobacillus paracasei ile prokiral aromatik ketonların asimetrik indirgenmesi |
|
|
|
Asymmetric reduction of prochiral aromatic ketones by a Lactobacillus paracasei strain |
|
|
|
|
7 |
EMİN USTAOĞLU |
2018 |
Modern teknikle üretimi gerçekleştirilen Bayburt karın kaymağının bazı biyokimyasal, mikrobiyolojik ve organoleptik özelliklerinin araştırılması |
|
|
|
Investigation of some biochemical, microbiological and organoleptic properties of Bayburt karin kaymagi produced by modern technique |
|
|
|
|
8 |
ABDULKADİR KARABULUT |
2018 |
Bayburt ilinde doğal olarak bulunan Berberis vulgaris L. ve Berberis crataegina DC. yabani meyvelerinin biyokimyasal karakterizasyonu |
|
|
|
Biochemical characterization of Berberis vulgaris L. and Berberis crataegina DC. wild fruits exist naturally in Bayburt city |
|
|
|
|
9 |
NURSEDA KURTOĞLU |
2018 |
Bayburt Üniversitesi öğrencilerinin süt ve süt ürünleri tüketim alışkanlıklarının belirlenmesi |
|
|
|
Determination of consumption habits of milk and dairy products of Bayburt University students |
|
|
|
|
10 |
KÜBRA PURUTOĞLU |
2018 |
Geleneksel kefir danelerinden izole edilen laktik asit bakterileri ve mayaların tanımlanması ile bu mikroorganizmaların bazı fonksiyonel özelliklerinin belirlenmesi |
|
|
|
Determination of some functional properties of lactic acid bacteria and yeasts isolated from traditional kefir grains |
|
|
|
|
11 |
OSMAN TOLGA BALABAN |
2019 |
Siyah çay üretiminde, çayın bazı fizikokimyasal ve biyoaktif özelliklerinin araştırılması |
|
|
|
Investigation of some physicochemical and bioactive properties of tea, during black tea manufacturing |
12 |
SEHER KILINÇ |
2019 |
Yenilebilir pleurotus eryngii mantarlarının antioksidan aktiviteleri, fenolik bileşenleri ve mineral madde içeriklerinin belirlenmesi |
|
|
|
Determination of antioxidant activties, phenolic compounds and mineral contents of edible pleurotus eryngii mushrooms |
|
|
|
|
13 |
DERMAN KARATAŞ |
2019 |
İstanbul ilindeki toplu yemek üretim tesislerinde ISO 22000 gıda güvenliği sistemleri uygulamalarında karşılaşılan problemler ve çözüm önerileri |
|
|
|
Problems and solution proposals in ISO 22000 food safety systems applications in massive production facilities in Istanbul |
|
|
|
|
14 |
ESRA KARACA |
2019 |
Farklı kurutma yöntemlerinin hünnap (Zizyphus jujuba Mill.) pestilinin fizikokimyasal ve duyusal özellikleri üzerine etkisi |
|
|
|
Effect of different drying methods on physicochemical and sensory properties of jujube pestil |
|
|
|
|
15 |
ARZU YAŞAR EROĞLU |
2019 |
Yabani kızamık (Berberis vulgaris L.) ve karamuk (Berberis crataegina DC.) meyvelerinin bazı fizikokimyasal özellikleri ile antioksidan ve antimikrobiyal kapasitesinin tespit edilmesi |
|
|
|
The biochemical content of the fruits of wild barberry (Berberis vulgaris L.) and corncockle (Berberis crataegina DC.) the detection of antioxidant and antimicrobial capacity |
|
|
|
|
16 |
SABİHA KAYABAŞI |
2019 |
Yeni nesil teknikler kullanılarak hazırlanan propolis ekstraktlarının fitokimyasal özelliklerinin ve antioksidan kapasitelerinin karşılaştırılması |
|
|
|
Propolis extracted by using new generation techniques comparison of physchemical properties and antioxidant capacity |
|
|
|
|
17 |
BERİVAN ERGEN |
2019 |
Rosa pimpinellifolia L. (Koyungözü) meyvesinin bazı fizikokimyasal özellikleri ile antioksidan aktivite ve fenolik profilinin belirlenmesi |
|
|
|
Determination of some physical chemical properties with antioksidant activity and phenolic profile with of Rosa pimpinellifolia L. (Koyungozu) fruit |
|
|
|
|
18 |
CANER TOZLU |
2019 |
Weissella paramesenteroides biyokatalizörü ile prokiral ketonların asimetrik indirgenmesi |
|
|
|
Asymmetric reduction of prokiral ketones with Weissella paramesenteroides biocatalyst |
|
|
|
|
19 |
ELİF REİSOĞLU |
2019 |
İstanbul ilinde yaşayan bazı meslek gruplarının beslenme alışkanlıkları ve bu beslenme alışkanlıklarını etkileyen faktörler |
|
|
|
Nutritional habits and factors affecting nutritional habits of some job groups living in İstanbul |
|
|
|
|
20 |
HATİCE KARADENİZ |
2019 |
Farklı ortaöğretim kurumlarında öğrenim gören öğrencilerin süt ve süt ürünleri tüketim algısı ve davranışlarının belirlenmesi |
|
|
|
Determination of milk and dairy products consumption behaviors and perception of high school students being educated at different schools |
|
|
|
|
21 |
OĞUR KASIRGA |
2019 |
Şırnak yöresinde üretilen balların fiziksel ve biyokimyasal özelliklerinin belirlenmesi |
|
|
|
Determination of physical and biochemical properties of honey produced in Sirnak region |
|
|
|
|
22 |
ALİ GÜMÜŞ |
2019 |
Geleneksel turşulardan izole edilen laktik asit bakterilerinin çeşitli ağır metalleri bağlama kapasitesinin belirlenmesi |
|
|
|
Determination of the adhesion capacity of lactic acid bacteria isolated from traditional pickled vegetables |
|
|
|
|
23 |
MEHMET ALİ SALIK |
2019 |
Cimin üzümü (Vitis vinifera L.) ve Kemah cevizi (Juglans regia L.) karışımı (Saruç) ile üretilen probiyotik (Saccharomyces boulardii) dondurmaların bazı kalite özellikleri |
|
|
|
Some quality properties of probiotic (Saccharomyces boulardii) ice cream produced with Cimin grape (Vitis vinifera L.) and Kemah walnut (Juglans regia L.) paste (Saruç) |
|
|
|
|
24 |
RABİA TALAY |
2019 |
Goji berry pestili üretiminde farklı formülasyon ve pişirme süresinin ürünün kalite parametreleri üzerine etkisi |
|
|
|
The effect of different formulation and cooking time on the quality parameters in the production of goji berry leather |
|
|
|
|
25 |
AYŞE YUVAŞEN |
2019 |
Kars kaşarının mikrobiyal forasının ön olgunlaştırma periyodu boyunca değişimi ve gelişimi |
|
|
|
Change and development of microbial flora kars kashar cheese during pre-maturation period |
|
|
|
|
26 |
ZEHRA TÜRKOĞLU |
2019 |
Resveratrol ilavesinin klasik ve probiyotik kültür kullanılarak üretilen yoğurtların bazı kalite nitelikleri üzerine etkisi |
|
|
|
The effect of resveratrol examination on some quality qualifications of dogs produced by using classic and probiotic culture |
|
|
|
|
27 |
YASEMİN BAYDAŞ |
2019 |
Lactobacillus kefiri p2 biyokatalizörü ile aromatik ve heteroaromatik prokiral ketonların asimetrik indirgenmesi |
|
|
|
Asymmetric reduction of aromatic and heteroaromatic ketones with lactobacillus kefiri p2 biocatalyst |
|
|
|
|
28 |
MELİKE VURMAZ |
2020 |
Geleneksel yoğurtlardan izole edilen streptococcus thermophilus ve lactobacillus delbrueckii subsp. bulgaricus izolatlarının moleküler tanımlanması ve endüstriyel öneme sahip özelliklerinin araştırılması |
|
|
|
Molecular identification and investigation of industrial importance of streptococcus thermophilus and lactobacillus delbrueckii subsp. bulgaricus isolates isolated from traditional yoghurts |
|
|
|
|
29 |
YASEMİN KAYA |
2020 |
Farklı kaynaklardan izole edilen laktik asit bakterilerinin (LAB) probiyotik potansiyelinin belirlenmesi |
|
|
|
Determination of probiotic potential of lactic acid bacteria (LAB) isolated from different origins |
|
|
|
|
30 |
SELİME ÜSTÜN |
2021 |
Greyfurt, kamkat ve hünnap meyvelerinden elde edilen pektin ve 3 farklı modifiyesinin kimyasal kompozisyonun belirlenmesi ve MKN-45 hücre hattındaki sitotoksik etkilerinin tespiti |
|
|
|
Determination of chemical composition of pectin obtained from grapefruit, kumquat and jujube fruits and its 3 different modifications and determination of cytotoxi̇c effects on MKN-45 cell line |
|
|
|
|
31 |
HABİBE MEMİŞ |
2021 |
Levilactobacillus brevis AK19B suşu ile γ-aminobütirik asit üretiminin optimizasyonu |
|
|
|
Optimization of γ-aminobutyric acid production with levilactobacillus brevis AK19B strain |
|
|
|
|
32 |
ZEYNEP DEMİR |
2021 |
Kara kuşburnu (Rosa pimpinellifolia L.) ilave edilen siyah çayın bazı biyoaktif bileşenlerinin belirlenmesi |
|
|
|
Determination of some bioactive components of Rosa pimpinellifolia L. added black tea |
|
|
|
|
33 |
FATMA KÜBRA ALTUNCU |
2021 |
Tarhun ekstraktı ile gümüş nanopartikül sentezi |
|
|
|
Silver nanoparticle synthesis with tarragon extract |
|
|
|
|
34 |
MERVENUR KAVİ |
2021 |
Box-behnken tasarım tabanlı optimizasyon stratejisi kullanılarak lactobacillus senmaizuke biyokatalizörü ile 4-metoksi asetofenon'un asimetrik indirgenmesi |
|
|
|
Asymmetric reduction of 4-methoxy acetophenone by lactobacillus senmaizuke biocatalyzer using box-behnken design-based optimization strategy |
|
|
|
|
35 |
BÜŞRA KICIK |
2021 |
Bayburt yöresinde doğal olarak yetişen siyah kuşburnu (Rosa pimpinellifolia L.) meyvesinin bazı biyolojik aktivitelerin belirlenmesi |
|
|
|
Determination of some biological activities of black rosehip (Rosa pimpinellifolia L.) fruit growning naturally in Bayburt region |
|
|
|
|
36 |
ÖZGENUR TÜRKMEN |
2021 |
Farklı üretim teknikleri ile elde edilen peynir mayasının (rennet) erzincan tulum peyniri kalite niteliklerine etkisi |
|
|
|
The effect of rennet obtained by different production techniques on erzincan tulum cheese quality |
|
|
|
|
37 |
NİDA SEZİN ÇOLAK |
2021 |
Yanıt yüzey metodolojisi optimizasyon stratejisi kullanılarak Lactobacillus senmaizukei biyokatalizörü ile asetofenon türevlerinin asimetrik indirgenmesi |
|
|
|
Response surface methodology as optimization strategy for asymmetric bioreduction of acetophenone using whole cell of Lactobacillus senmaizukei |
|
|
|
|
38 |
FEVZİ BEKAR |
2022 |
Lactobacıllus pentosus KS27'nin ekzopolisakkarit üretimi ve üretim koşullarının optimizasyonu |
|
|
|
Exopolysaccharide production of Lactobacillus pentosus KS27 and optimization of production conditions |
|
|
|
|
39 |
NUR YÜCEL KONT |
2022 |
Alternan bazlı çinko nanopartikül üretimi ve fonksiyonel etkilerinin belirlenmesi |
|
|
|
Synthesis of the alternan-based zinc nanoparticles and determination of their functional effects |
|
|
|
|
40 |
PINAR BALUKEN |
2022 |
Kahve çekirdeği ekstraktı ile selenyum nanopartikül üretimi |
|
|
|
Production of selenium nanoparticles with coffee bean extract |
|
|
|
|
41 |
ÇAĞRI GÜLER |
2022 |
Spirulina ilaveli probiyotik (Lb. acidophilus) yoğurtların bazı kalite nitelikleri ve probiyotik raf ömrü |
|
|
|
Some quality characteristics and probiotic shelf life of yogurts (Lb. acidophilus) with spirulina |
|
|
|
|
42 |
HAZAL ALDEMİR |
2023 |
Elma kabuğundan pektin ekstraksiyonunun optimizasyonu ve model emülsiyon sisteminde kullanımı |
|
|
|
Optimization of pectin extraction from apple peel and use in model emulsion system |