Yüksekokulumuzdan 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Etkinliği
Yüksekokulumuzda, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın 102. yıl dönümüne özel çevrim içi bir söyleşi programı düzenlendi.

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında düzenlenen program, Yüksekokulumuz karete salonunda gerçekleştirildi. Moderatörlüğünü Bayburt Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Fakültesi öğretim üyelerinden Dr. Öğr. Üyesi Betül Gıdık’ın yaptığı ‘Spor ve Ahlak’ başlıklı söyleşiye dünya çapında şampiyonluklar elde etmiş ve Bayburt Üniversitesinde görev yapan milli sporcular katıldı.

Söyleşiye katılan, dünya karete şampiyonu, Bayburt Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdürü Sayın Doç. Dr. Murat Kul; dünya boks şampiyonu, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Onur Şipal ile dünya boks şampiyonu, Beden Eğitimi Öğretmeni Önder Şipal, programın moderatörü tarafından kendilerine yöneltilen soruları cevapladılar.

‘Spor ve Ahlak’ başlıklı söyleşide kendi tecrübelerinden hareketle gençlere tavsiyelerde bulunan milli sporcular ayrıca; elde ettikleri sportif başarılar, spor ve ahlak ilişkisi, sporun eğitim ve sosyal hayata etkileri hakkında katılımcılar ile deneyimlerini paylaştılar.

Söyleşiye, Bayburt Üniversitesi Rektörü Syın Prof. Dr. Mutlu Türkmen de uzaktan bağlantı yöntemiyle çevrim içi olarak katıldı. 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla düzenlenen programlara katılım sağlayan şampiyon sporculara ve programların düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür eden Rektör Türkmen, gençlerin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı da kutladı.