Üniversitemizde “16 EKİM DÜNYA GIDA GÜNÜ” Etkinliği Düzenlendi
Fakültemizde 16 Ekim Dünya Gıda Günü, Dr. Öğretim Üyesi Tayyibe Erten ve Dr. Öğretim Üyesi Fatma Cebeci’nin hazırladığı bir programla kutlandı. 
Dünya Gıda Günü, 1945 yılında kurulan, Dünyadaki açlığı ve yoksulluğu ortadan kaldırmak misyonu ile çalışan, Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü'nün (FAO) kuruluşunu anmak amacıyla kutlanmaktadır. Ayrıca Dünya Gıda Günü kapsamında her yıl açlık, açlıkla mücadele, yetersiz beslenme, kaynakların paylaşımı gündeme getirilmekte, dünyadaki açlık problemlerine işaret edilerek, adaletsiz gıda paylaşımı, ülkeler ve gıda üretimi – tüketimi, yeterli ve dengeli beslenmenin önemi de vurgulanmaktadır. Bu gün yapılan etkinliklerde, her yıl FAO tarafından belirlenen bir tema çerçevesinde; gıda üretimi, tüketimi ve gıda güvencesine ilişkin konular gündeme taşınarak, büyük önem arz eden açlık ve gıda israfı konularına dikkat çekilmeye çalışılmaktadır. 
Bu yılki tema, ‘KİMSEYİ geride bırakma’ sloganı üzerinden programda vurgulandı. Etkinliğe dekan yardımcıları, fakülte ve bölüm hocaları ile öğrenciler katılım gösterdi.


 
Yayın Tarihi: 
Erişilebilirlik Menüsü

Ekran Okuyucu

Seçili Alan Okuyucu

Bağlantı Vurgula İkonu

Bağlantı Vurgula

Metni Büyüt İkonu

Büyük MEtin

Metni Sola Hizala

İmleç

Okuma Kılavuzu

Okuma Maskesi

Disleksi Dostu

Kontrast

Solgunlaştırma

Düşük Doygunluk

Yüksek Doygunluk

Yukarı