Üniversitemiz ile Millî Eğitim Müdürlüğü Arasındaki İş Birliği, TÜBİTAK Bilim Şenliğiyle Güçlendi
Bayburt Millî Eğitim Müdürlüğü ile eğitim-öğretim, öğretmenlerin lisansüstü eğitimi ve ortak projeler konusunda birçok iş birliğini hayata geçiren Üniversitemiz, son olarak Müdürlüğün TÜBİTAK Bilim Şenliği başvurusunun olası kabulü halinde sağlanacak altyapı ve insan gücü desteğinin detaylarını içeren bir protokole taraf oldu. Rektörümüz Prof. Dr. Mutlu Türkmen İle Bayburt Millî Eğitim Müdürü Rahmi Güney arasında imzalanan protokol, sürdürülebilir kalkınmaya yönelik 'amaçlar için ortaklıklar' hedefini güçlendirdi.

Rektörlük makamında imza altına alınan protokolün amacının TÜBİTAK 4007 Bilim Şenlikleri Destekleme Programına başvuran İl Millî Eğitim Müdürlüğünün olası destek kazanması durumunda Üniversitemizin taahhüt ettiği iş birliği alanlarını belirlemek ve duyurmak olduğu belirtildi. Protokol imza töreninde konuya ilişkin açıklamada bulunan Rektörümüz Türkmen, bilimin elit ve izole bir uğraşı olarak kabul edilmesinin önüne geçen ve eğitimin erken kademelerinde bilimsel etkinliği sevdiren proje çağrısının önemine vurgu yaparak, "Bilimin bir şenlik olarak tanıtıldığı çocuklarımızın ilerleyen dönemlerde ve özellikle üniversite yaşamlarında daha fazla bilimsel etkinlik içinde olmalarını bekliyoruz. Yükseköğrenimin altyapı kalitesini güçlendiren bu ilgi, Bayburt'ta öğrenim gören ilk ve ortaöğretim öğrencilerimizin bilimsel kimliklerini keşfetmelerine ve nice mucit için ilham alanları oluşmasına vesile olacaktır. Millî Eğitim Müdürlüğümüze, Müdürümüz Sayın Rahmi Güney özelinde teşekkür ederim. Eğitimde bütünleşmeyi sağlayan bu amaçlar ortaklığı, sürdürülebilir kalkınma hedeflerine nokta atışı yapmak için umut vadediyor." dedi.