Mobile Logo Bayburt Üniversitesi

Bayburt Üniversitesi

Güvenli Şehrin Huzurlu Üniversitesi
Türkiye'nin En Büyük Dijital Kütüphanesi, Üniversitemizde Erişime Açıldı
Öğrenci başına düşen e- yayın sayısında tüm üniversiteleri geri de bırakarak zirveye yerleşen üniversitemiz, dijital kaynak yelpazesini Türkiye’nin ilk ve en büyük dijital kütüphanesi olan “Hiperkitap” ile genişletti. Üniversitemiz akademisyenleri, idari personeli ve öğrencileri Hiperkitap veritabanındaki binlerce kitaba mobil uygulama üzerinden erişebilecek. 

Üniversitemiz öğrencilerinin ve personelinin hizmetine sunulan dijital kütüphane Hiperkitap, sahip olduğu 27.000’den fazla Türkçe içerikle edebiyattan sanata, matematikten bilişime 29 kategoride binlerce kitaba anında ve her yerde. erişim imkânı sağlayacak. Bilgisayar, tablet ve mobil cihazlar üzerinden 7/24 kesintisiz erişim sağlanan dijital kütüphane, portföyünde Türkiye’nin önde gelen 400’den fazla yayın evini barındırmasıyla öne çıkıyor. Sistem üzerinde kişiye özel kitaplık oluşturma, EPub, PDF ve sesli kitaplar içerisinde akıllı arama ve detaylı filtreleme, E-kitap üzerinde not alma, vurgulama, kopyalama ve anlam bilgisini öğrenme imkanı sunan program, öğrencilerimize ve akademisyenlere önemli avantajlar sağlayacak.

Hiperkitap uygulaması hakkında bilgi veren Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanımız Arif Erkul, "Hiperkitap uygulaması yenilenen altyapısıyla öğrencilerin ve akademisyenlerin istifade edebileceği zengin kaynaklardan birine dönüştü. Tüm personel ve öğrencilerimiz 'Hiperkitap Yeni' adıyla Google Play ya da AppStore'dan arama yaparak veyahut www.hiperkitap.com web sitesinden erişerek keşfe başlayabilir. Kullanıcılar kurumsal e-posta adı ve şifresiyle uygulamaya giriş yapabilirler. Ayrıca Üniversitemiz külliyelerindeki internet altyapısına bağlanıp Hiperkitap web sitesine şifresiz giriş yapılarak kitap okuma deneyimine başlamak mümkün." dedi.

Hiperkitap uygulamasının okuma ve araştırmayı gerektiren tüm işlerde fark ortaya koyan bir kaynak olduğunu söyleyen Rektörümüz Prof. Dr. Mutlu Türkmen ise, "Kütüphane kaveamını yalnızca tek bir mekan ile sınırlamaksızın öğrencilerimize mekan-aşırı ve metinlerarası bir okuma ve araştırma deneyimi sunuyoruz. Artık mekan deneyimlerinde fizikselliğin belirleyici olmadığı bir dünyada yaşıyoruz. Her ortamı ve lokasyonu bir dijital kütüphaneye dönüştürecek Hiperkitap tarzı veri tabanlarıyla bilginin her yere yayılmasını teşvik ediyoruz. Bu sayede mekanları bilgi santralleri haline getiriyoruz. Dijital kaynaklara erişim yönünden Türkiye'nin zirvesinde olan Üniversitemizin konumunu, alternatif ve seçkin veri tabanlarıyla güçlendiriyoruz." ifadelerini kullandı.
Yayın Tarihi: 
Erişilebilirlik Menüsü

Ekran Okuyucu

Seçili Alan Okuyucu

Bağlantı Vurgula İkonu

Bağlantı Vurgula

Metni Büyüt İkonu

Büyük MEtin

Metni Sola Hizala

İmleç

Okuma Kılavuzu

Okuma Maskesi

Disleksi Dostu

Kontrast

Solgunlaştırma

Düşük Doygunluk

Yüksek Doygunluk

Yukarı