Mobile Logo Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu

Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu

Tıbbi Laboratuvar Teknikleri Programı Öğrencilerine Mesleki Uygulama II Dersi Kapsamında Yüz Yüze Eğitim Verildi

Üniversitemiz Senatosunun, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının ''Küresel Salgında Yeni Normalleşme Süreci Rehberi'' ve Yeni Koronavirüs Hastalığı Salgınında Eğitim Öğretim Süreçleri konulu yazısını göz önünde bulundurarak 2020-2021 Eğitim Öğretim Yılı Bahar Yarıyılında uygulanmak üzere aldığı kararlar doğrultusunda Tıbbi Laboratuvar Teknikleri Programının IV. Yarıyıl müfredatında bulunan Mesleki Uygulama II Dersi 22.03.2021-09.04.2021 tarihleri arasında Tıbbi Hizmetler ve Teknikler Bölümü bünyesinde faaliyet gösteren Moleküler Biyoloji ve Genetik Laboratuvarı ile Biyokimya Laboratuvarında 12’şer kişilik öğrenci grupları ile yüz yüze yapıldı. Ek olarak öğrenciler, Bayburt Üniversitesi Merkezi Araştırma Laboratuvarında ve Bayburt Halk Sağlığı Laboratuarında eğitimler aldılar.

Uygulamalar sırasında öğrenciler, mezuniyet sonrasında Tıbbi Laboratuvar Teknikeri olarak görev yaptıklarında kullanacakları cihazları deneyimleme ve öğrendikleri teknikleri uygulama fırsatı buldular.

Sıkı tedbirlerin alınması ve bu tedbirlere uyma noktasında azami dikkat gösterilmesi neticesinde Covid-19 ile ilgili hiçbir olumsuzlukla karşılaşılmadan tamamlanan eğitimlerin, öğrencilerin edindikleri teorik bilgileri uygulamalı olarak kullanabilmeleri ve mesleki el becerisi kazanabilmeleri açısından oldukça faydalı olduğu eğitimleri veren öğretim elemanları ve eğitime katılan öğrenciler tarafından değerlendirildi.