Rektörümüz Prof. Dr. Türkmen, Öğretmenler Günü Etkinliklerine Katıldı
Rektörümüz Prof. Dr. Mutlu Türkmen, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla Bayburt’ta düzenlenen programa katıldı.

24 Kasım Öğretmenler günü tüm Türkiye’de olduğu gibi Bayburt’ta da çeşitli etkinliklerle kutlandı. Bayburt Milli Eğitim Müdürlüğü adına Milli İrade Anadolu Lisesi tarafından düzenlenen Öğretmenler Günü kutlama programına Hanımefendi Büşra Epcim ve Bayburt Valisi Cüneyt Epcim’in yanı sıra Garnizon Komutanı Topçu Albay Zekeriya Tosun, Rektörümüz Prof. Dr. Mutlu Türkmen, Bayburt Belediye Başkan Yardımcısı Nesimuttin Selçuk, Bayburt İl Milli Eğitim Müdürü Cengiz Karakaşoğlu, kurum amirleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, okul yöneticileri, öğretmenler, akademisyenlerimiz ve öğrenciler katıldı.

Üniversitemiz Prof. Dr. Fuat Sezgin Konferans Salonunda düzenlenen program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Günün anlam ve önemini belirten konuşmaların ardından, mesleğe yeni başlayan öğretmenler için yemin töreninin yapılması, öğretmenlere hizmet şeref belgelerinin verilmesi, video gösterimi, şiir ve müzik dinletisi ile devam etti.

Program, “Öğretmenden Öğretmene Mektup” konulu mektup, “Doğru Ağacın Doğru Gölgesi Olur” temalı fotoğraf, resim, şiir, kompozisyon yarışmalarında dereceye girenlere ödüllerinin verilmesiyle son buldu.