Paydaşı Olduğumuz 2. Dede Korkut Bisiklet Festivali, Üniversitemizdeki Kapanış Töreniyle Sona Erdi
Bu yıl uluslararası bir kimliğe kavuşarak 3 ayrı ülkeden ve 30 ilden 130 sporcunun katıldığı 2. Dede Korkut Bisiklet Festivali, 21 Ağustos’ta verilen startla birlikte Bâbertî Külliyemizi de kapsayan üç günlük parkurun ardından Gökhan Budak Konferans Salonumuzdaki kapanış töreniyle sona erdi.

Bayburt Valiliği himayelerinde spor turizmini canlandırmak ve şehir markasını güçlendirmek amacıyla geleneksel hale gelmesi amaçlanan Dede Korkut Bisiklet Festivali, Van Gölü Aktivistleri Bisiklet Grubunun da katılımıyla bu yıl ikinci kez start aldı. 21-24 Ağustos tarihlerindeki festival, Cumhuriyet Caddesi Saray Bahçesinde, düzenleyici paydaşları temsil eden Vali Mustafa Eldivan, Belediye Başkanı Mete Memiş ve Rektörümüz Türkmen ile birlikte il protokolü ve vatandaşların katılımıyla başladı. Festivalin ikinci gününe Bâbertî Külliyemiz ev sahipliği yaparken, Rektörümüz Türkmen’in de pedal çevirdiği festivalin rotasına Bayburt’un birçok turistik ve kültürel mekânı eklendi. Bayburt coğrafyasında bir kültür rotası olarak da tanımlanması mümkün olan festival, güzergahı başarıyla tamamlayan 130 sporcunun katıldığı törenle son buldu. Dede Korkut Külliyemizdeki Gökhan Budak Konferans Salonunda, Vali Mustafa Eldivan’ın katılımıyla gerçekleşen törende sporculara katılım ve teşekkür belgelerini takdim eden Rektörümüz Türkmen, tören konuşmasında şunları söyledi: “Valimizin spor ve turizm potansiyelini bir kalkınma katalizörüne dönüştürmek üzere sarfettiği çabanın güzide çıktılarından birine ortak olmaktan memnuniyet duyuyoruz. Çünkü yerel potansiyellerin şehir markalarına dönüştüğü bir turizm ekolojisinde Bayburt’un tarihsel ve kültürel zenginliklerini bisiklet sporu ile bütünleştirme fikrinin, eşsiz bir pazarlama ve halkla ilişkiler fikri olduğuna inanıyoruz. Biliyoruz ki bu geleneksel festival, önümüzdeki yıllarda daha geniş katılımla ve yankıyla düzenlenmeye devam edecektir. Tüm katılımcılara yürekten teşekkür ediyor, değerlerimize değer kattıkları için minnetlerimi ifade ediyorum.”
Yayın Tarihi:   , Son Günc. Tarihi: