Mobile Logo Uluslararası İlişkiler Ofisi

Uluslararası İlişkiler Ofisi

ÖĞRENCİ HAREKETLİLİĞİ KAPSAMINDA YAPTIĞI GÖRÜŞMELER VE ANLAŞMALAR İLE ÜNİVERSİTEMİZİ ULUSLARARASI ALANDA TEMSİL EDEN OFİSİMİZ, BU KAPSAMDA SUDAN’DAKİ TÜRK ÜNİVERSİTELERİ EĞİTİM FUARI’NDA YERİNİ ALDI!

Üniversitemiz, Türkiye'nin Hartum Büyükelçiliği Eğitim Müşavirliği’nin organize ettiği ve 9 Türk üniversitesinin katılımıyla gerçekleştirilen gezici eğitim fuarına katıldı. Fuara üniversitemizi temsilen katılan Uluslararası İlişkiler Ofisi Genel Koordinatörümüz Dr. Öğr. Üyesi Musa Kaya, fuarın gerek üniversite ve şehrimizin tanıtımı gerekse Sudan’daki öğrenciler için çok büyük bir fırsat olduğunu belirtti. Fuarın, Sudan’daki öğrencilerin üniversite eğitimi için Batı ülkeleri yerine Türkiye’yi tercih edilebilirliğine katkı sağlayacağının altını çizen Genel Koordinatörümüz Kaya, fuarın gerçekleşmesindeki katkıları için Türkiye'nin Hartum Büyükelçiliği Eğitim Müşaviri Doç. Dr. Gökhan Bozbaş’a teşekkürlerini ifade etti.

Sudanlı öğrencilerin üniversitemize yoğun ilgi gösterdiği fuar kapsamında, katılımcı üniversiteler arasında karşılıklı iş birlikleri ile ilgili iyi niyet belgeleri ve protokoller imzalandı.

Sudan Millî Eğitim Bakanı Mahmut Al Hatim Al Huri, T.C. Hartum Büyükelçisi İsmail Çobanoğlu, Sudan Yükseköğretim Bakan Yardımcısı Asım Ahmed, Al Neelain Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alhadi Adem ve katılımcı üniversitelerin temsilcileriyle Al-Neelain Üniversitesi'nde düzenlenen kapanış töreninde, ikili ilişkileri iki ülke halklarına katkı sağlayacak şekilde geliştirecek çalışmaların yapılması konusunda mutabık kalındı.