Biyomedikal Cihaz Teknolojisi Programından mezun olan öğrenciler; hastanelerin biyomedikal ve klinik bölümlerinde, tıbbi cihaz ve sistem alanında araştırma-geliştirme hizmeti gerçekleştiren kurumlarda, tıbbi cihaz üretimi yapan firmalarda, satış sonrası teknik servis hizmetlerinde, hastanelere bakım, onarım, kalibrasyon hizmeti veren firmalarda, tıbbi cihaz satış ve pazarlamasında istihdam edilebilirler.
Öğrencilerimiz Biyomedikal Cihaz Teknolojisi Programından mezun olduktan sonra ÖSYM tarafından yapılan Dikey Geçiş Sınavında başarılı olmaları halinde fakültelerin; Biyomedikal Mühendisliği, Elektrik Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği ve Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği bölümlerinde lisans eğitimini tamamlayabilirler.
Mekatronik Programını başarı ile tamamlayanlara ön lisans diploması ve “Mekatronik Teknikeri” unvanı verilir. Hazırlanan müfredat ve yürütülen faaliyetler neticesinde öğrencilerin güncel üretim teknolojilerini etkin bir şekilde kullanmaları, bakım ve onarımlarını yapabilmeleri hedeflenmektedir. Bu doğrultuda mezun olan öğrenciler almış oldukları her bir meslek dersi için uzmanlaşıp, gerek kamu gerekse de özel sektörde teknik servisler, bakım-onarım birimleri, elektrik-elektronik ve mekanik montaj ve demontaj işleri, mikrokontrolör programlama, elektrik-elektronik ve makine cihaz imalat fabrikaları ve robotik alanlarında çalışabilirler.
Mekatronik Programını bitiren öğrenciler ÖSYM tarafından açılan Dikey Geçiş Sınavı’nda başarılı oldukları takdirde; Elektrik Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Elektronik Mühendisliği, Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği, İmalat Mühendisliği, Kontrol Mühendisliği, Makine Mühendisliği, Mekatronik Mühendisliği, Uzay Mühendisliği lisans programlarına dikey geçiş yapabilirler.