Mobile Logo Bayburt Üniversitesi

Bayburt Üniversitesi

Güvenli Şehrin Huzurlu Üniversitesi
İyilik Seferberliğimiz TÜBİTAK Destekli "Afet Akademisi" Projesiyle Devam Edecek
Depremin etkilerini telafi etmek üzere başlattığımız iyilik seferberliği; Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Ali Savaş Bülbül'ün TÜBİTAK 2237-A Bilimsel Eğitim Etkinliklerini Destekleme Programı Afet Özel Çağrısı kapsamında desteklenmeye hak kazanan  “Afet Akademisi” projesiyle iyilik halkalarını genişletmeye devam edecek. 

Uygulamalı Bilimler Fakültesi Acil Yardım ve Afet Yönetimi Bölümü öğretim üyesi olan Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Ali Savaş Bülbül'ün yürütücüsü olduğu proje kapsamında afet farkındalığı ve afet süreç yönetimi konularında bir dizi nitelikli eğitimin gerçekleşmesi planlanıyor. Eğitimler kapsamında, afet yönetiminin derinlemesine incelenmesi, afetlerin neden olduğu göç hareketleri ve yerel yönetimlerin afet yönetimi süreçlerindeki sorumlulukları gibi öncelikli konuların yanı sıra iklim değişikliğinin etkileri ve afet ilişkisi, iklim krizi nedeniyle oluşan afetlerin yönetim süreçleri ve afet zararlarının azaltılması için alınması gereken önlemler gibi küresel sorun başlıklarına değinilecek. Bu kapsamda eğitim programı afetlerin nasıl yönetileceğini bilmeye ihtiyaç duyan katılımcılara teorik olarak interaktif eğitim yöntemiyle gerçekleştirilecek. Düzenlenecek etkinlikte yer alacak eğitimci kadrosu, Afet Yönetimi konularında uzmanlığıyla tanınan ve ülkemizin önde gelen üniversitelerinden  öğretim üyelerinin paydaş olacağı projeyle afete ilişkin önleyici ve reaktif bir farkındalık düzeyi ile pratik bilgi edinimi amaçlanıyor.  Ankara Üniversitesi, Harran Üniversitesi, Kütahya Dumlupınar Üniversitesi, Yozgat Bozok Üniversitesi ve Bayburt Üniversitesi'nden öğretim üyelerinin yer alacağı proje eğitim ekibi; Prof. Dr. Ayşegül MENGİ, Prof. Dr. Mithat Arman KARASU, Prof. Dr. Nesrin Algan, Prof. Dr. Özgür ÖNDER, Doç.Dr. Hayriye Şengün, Doç. Dr. Murat Yaman, Doç. Dr. Seçil Gül Meydan Yıldı gibi alanında öne çıkan isimleri içeriyor. Proje eğitimlerinin uygulama tarihi ise 18-19-20 Ekim 2023 olarak belirlendi. 

Müdürlük görevini üstlendiği Teknoloji Transfer Ofisi koordinasyonunda başlatılan proje seferberliğinin deprem nedeniyle iyilik seferberliği olarak dönüştürüldüğünü belirten Prof. Dr. Bülbül, "Toplumsal yaşamın ve medeniyet tarihinin sekteye uğramasına neden olan sorunun kaynağı her ne olursa olsun, iki temel duyu ile direnç göstermek gerekiyor. Birincisi, proje odaklı çözüm, ikincisi ise dayanışmayı merkeze alan sosyal sorumluluk duygusunun seferberlik biçiminde örgütlenmesi. Afet kaynaklı sosyal, ekonomik, kültürel, eğitsel ve kalkınma yönlü sorunlarımızın çözümünü bu minvalde organize ettiğimiz iyilik odaklı emeklerle üretmeye çalışıyoruz. Afet Akademisi projemiz, iyilik seferberliği hareketimizin proje boyutunu koordine eden Teknoloji Transfer Ofisimizin yeni bir iyilik halkası olarak sürdürülebilir insanlık idealine giden yolun inşasına destek olacaktır. Bu kapsamda projede emeği geçen tüm paydaşlarımıza, destekleriyle projenin gerçekleşmesine büyük katkı sunan TÜBİTAK'a ve iyilik seferberliğimizin her aşamasında teşvik edici tutumuyla bizlere cesaret veren Rektörümüz Prof. Dr. Mutlu Türkmen'e teşekkür ederim." dedi. 

Afet Akademisi projesinin TÜBİTAK tarafından destek kazanması vesilesiyle tebriklerini bildiren Rektörümüz Prof. Dr. Mutlu Türkmen ise, "Teknoloji Transfer Ofisimiz, kurumsal ailemizin her bir ferdinde bulunan sosyal sorumluluk ve iyilik duyularını anlamlı hedeflere dönüştüren koordinasyon gücüyle, Üniversitemizi kısa zamanda bir projeler üniversitesine dönüştürmesiyle bizleri her daim gururlandırdı. Depremin yaralarını sarmak için başlattığımız iyilik seferberliğinin halkalarını sürekli genişleten ailemiz, Afet Akademisi sayesinde önleyici faaliyetlerin yaygınlaşmasında önemli rol oynayacak. Yeniden ayağa kalkmak ile kalkınmak hedeflerinin aynı kökten gelmesi, bizleri de aynı kökte ve amaçta birleştiren iyilik hareketlerini anlamlı kılıyor. Bu anlamın tesisinde görev alan tüm yol arkadaşlarımıza şükranlarımı iletir, projenin yürütücüsü olan Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Ali Savaş Bülbül'ün şahsında tüm proje ekibini ve Teknoloji Transfer Ofisimizi tebrik ederim. Bizleri asıl memnun eden, iyilik için kolektif çaba sarf eden akademisyenlerimizin bitmek bilmeyen azimleri ve gönüllülük duygusunun tükenmeyen ışığıdır. Bu güç, depremin yıkıcı etkisine karşılık daha büyük bir yapıcı erki olarak bizleri her daim kenetleyecektir." açıklamasında bulundu.
 
Yayın Tarihi: 
Erişilebilirlik Menüsü

Ekran Okuyucu

Seçili Alan Okuyucu

Bağlantı Vurgula İkonu

Bağlantı Vurgula

Metni Büyüt İkonu

Büyük MEtin

Metni Sola Hizala

İmleç

Okuma Kılavuzu

Okuma Maskesi

Disleksi Dostu

Kontrast

Solgunlaştırma

Düşük Doygunluk

Yüksek Doygunluk

Yukarı